Επιχείρηση «επαναπροσέγγιση αγροτών» βάζει µπρος το Μέγαρο Μαξίµου και η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το διήµερο 10-11 Οκτωβρίου στην Λάρισα, για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας, φαντάζει από ιδανική ως...επικίνδυνη αποστολή. Oι τελευταίες πληροφορίες της Agrenda αναφέρουν, ότι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν θα περιοριστεί σε επισηµάνσεις σχετικά µε την πορεία της αγροτικής οικονοµίας όπως έκανε το προηγούµενο διάστηµα αλλά θα εξαγγείλει συγκεκριµένα πράγµατα, καθώς γνωρίζει ότι το ακροτήριο των Θεσσαλών είναι απαιτητικό και µπορεί να γίνει ιδιαίτερα...θερµό.
Μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να προϊδεάσει τους αγρότες για τη βούληση της κυβέρνησης να µετριάσει τους ισχύοντες φορολογικούς συντελεστές για τα αγροτικά εισοδήµατα αλλά και να αφήσει ανοικτό το ενδεχόµενο καθορισµού νέου, σηµαντικά χαµηλότερου πλαφόν, στο φορολογητέο εισόδηµα, βάσει του οποίου υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές.
Έτσι, πέραν της δέσµευσης για άµεση πληρωµή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου του 2015, που έχει κολλήσει στο υπουργείο Οικονοµικών, στερώντας από τους αγρότες πολύτιµη ρευστότητα, θα ανακοινώσει, λέει ένα σενάριο, την ένταξη όλων των επιλαχόντων στο πρόγραµµα των νέων γεωργών. Βέβαια, κάτι αντίστοιχο, ανακοινώθηκε και κατά την επίσκεψη του για ένταξη του 50% των επιλαχόντων αγροτών της Κρήτης.

agronews.gr