Με ένα Πανθεσσαλικό κεντρικό µπλόκο στη Νίκαια, µε τη συµµετοχή αγροτών από Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Φάρσαλα και ακόµα περίπου 15 µικρά από την Κρήτη µέχρι τη Μακεδονία (Κουλούρα, Μάλγαρα, Πέλλα, Πρέβεζα Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Ηλεία, Μεσσηνία, Χανιά, Ηράκλειο κ.α.) οι αγρότες θέλουν να αποδείξουν ότι το φρόνιµα δεν έχει καµφθεί, πόσο µάλλον λίγο πριν τις εκλογές.
Αν και οι φετινές προσδοκίες λόγω των πολιτικών συγκυριών έπρεπε να είναι µεγαλύτερες, αυτό που προκύπτει από τις συσκέψεις των προηγούµενων εβδοµάδων είναι πως λείπει – τουλάχιστον µέχρι τώρα – η αυτοπεποίθηση.
Την ίδια ώρα οι εναποµείναντες στρατηγοί των µπλόκων προσπαθούν τουλάχιστον στο θεσσαλικό κάµπο να δείξουν ότι το κίνηµα έχει δυναµική και για τον λόγο αυτό ζητούν σε όλες τις συσκέψεις να βγουν όλοι µαζί σε ένα µπλόκο, αφού ξέρουν ότι ο αριθµός των τρακτέρ είναι αυτός που θα κρίνει τη δυναµική.
Αν τελικά επιτευχθεί η δηµιουργία ενός ενιαίου δυναµικού µπλόκου στη Νίκαια µε µπροστάρηδες για άλλη µια χρονιά τα µέλη της Επιτροπής των µπλόκων, τότε το µήνυµα που θα δοθεί και στην υπόλοιπη χώρα θα είναι σαφώς δυναµικότερο. Πάντως, η σύσκεψη της περασµένης Πέµπτης στα Φάρσαλα έδειξε αρχή µε µαζική έξοδο τουλάχιστον 250 τρακτέρ και τους αγρότες να δηλώνουν ότι «από τα φετινά µπλόκα δεν περισσεύει κανείς, καθώς µόνο µε τους αγώνες µπορούµε να έχουµε διεκδικήσεις και µέλλον σε αυτή τη δουλειά».

agronews.gr