Έφτασε η ώρα των πληρωμών για τους Λαρισαίους αγρότες.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες από τον αρμόδιο οργανισμό πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ), το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων παραγωγών, με την πρώτη δόση της βασικής ενίσχυσης, που αντιστοιχεί στο 2018.
Το συνολικό ποσό,  σε επίπεδο χώρας, που καλείται να πιστώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους λογαριασμούς 536.000 περίπου δικαιούχων είναι 680 εκατ. ευρώ, ωστόσο, ενδέχεται να μείνουν αρκετοί παραγωγοί εκτός, αν φαίνονται στο σύστημα, ότι τα δηλωμένα στο ΟΣΔΕ χωράφια τους, είναι δασικές εκτάσεις με βάση τους κυρωμένους δασικούς χάρτες.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα agrotypos.gr όσοι αγρότες έχουν κάνει αντιρρήσεις, αλλά αυτές δεν έχουν τελεσιδικήσει, θα είναι εντός πληρωμής. Οι υπόλοιποι, των οποίων τα χωράφια φαίνονται δασικά, δεν θα πληρωθούν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
Το ποσό πάντως που προαναφέραμε αντιστοιχεί στο 70% της αξίας των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από τις δικαιούμενες επιδοτήσεις των αγροτών.
Το υπόλοιπο ποσό (βασική, συν το πρασίνισμα) θα εξοφληθεί τον Δεκέμβριο, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γίνει ανασκόπηση πληρωμών για τα παλιά προγράμματα (Βιολογικά, Δασώσεις κ.λπ.).