Καλή ποιοτική στάθμη και αποδόσεις, αλλά πιεσμένες τιμές παραγωγού στο ξεκίνημα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά φέτος για το επιτραπέζιο, άσπερμο, σταφύλι Crimson Seedless.

Βέβαια, υπάρχουν προσδοκίες για τιμές γύρω στο ευρώ όσον αφορά στα τελευταία, σκεπασμένα σταφύλια.

Το συγκεκριμένο είδος καλλιεργείται κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Μέχρι και πέρσι οι τιμές παραγωγού ήταν πολύ ικανοποιητικές, ωστόσο φέτος οι πρώτες κοπές αφορούσαν μια τιμή όχι πάνω από 70-80 λεπτά το κιλό.

Στο νομό Λάρισας, τώρα, όπου η καλλιέργεια είναι αναπτυσσόμενη, σύμφωνα με όσα μας είπε ο πρώην πρόεδρος του ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών, κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, ο οποίος συμμετέχει μαζί με ακόμα 16 αγρότες της περιοχής σε μια νέα ομάδα παραγωγών επιτραπέζιου σταφυλιού, καλλιεργούνται περί τα 600 στρέμματα.

Όπως μας είπε ο κ. Σιδερόπουλος που μαζί με το γιο του, Στάθη έβαλε πρόσφατα αμπέλια, το κόστος εγκατάστασης για τα σταφύλια Crimson Seedless, συμπεριλαμβανομένων των αντιχαλαζικών δικτύων κυμαίνεται γύρω στα 2.000 ευρώ το στρέμμα.

Καρπό δίνει το Crimson στην τρίτη του χρονιά, ενώ οι αποδόσεις ως επί το πλείστον κυμαίνονται από 1.500 έως 1.800 κιλά στο στρέμμα, αν και δεν αποκλείεται, όπως μας είπε ο κ. Σιδερόπουλος και αποδόσεις που ξεπερνούν τους 2 τόνους το στρέμμα.

agrotypos.gr