Στα επίπεδα των 14-16 λεπτών ανά κιλό προβλέπεται ότι θα κυμανθεί η τιμή του παραγωγού για το τρίτο χέρι της μηδικής (τριφυλλιού), που σε λίγες ημέρες ξεκινά να κόβει η πλειοψηφία των αγροτών στις περισσότερες παραγωγικές ζώνες της ελληνικής επικράτειας.

Αυτό πάντως το χαρακτηριστικό, που αναμένεται να κρίνει την έκβαση της φετινής εμπορικής χρονιάς, όσο περνά ο καιρός, δεν είναι άλλο από την έλλειψη ρευστότητας των κτηνοτρόφων.
Oι οποίοι αν κι έχουν μεγάλες ανάγκες για ζωοτροφές, προκειμένου να ταΐσουν τα ζώα τους, δεν διαθέτουν ρευστό για να πληρώσουν, με αποτέλεσμα, οι τιμές να αναμένεται πως θα κυμανθούν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Σημειωτέον, ότι στις πιο βόρειες περιοχές της χώρας η συγκομιδή ξεκινά αργότερα.
Στην περιοχή της Θεσσαλίας, τώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ορισμένοι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει να κόβουν το τρίτο χέρι μηδικής. Μάλιστα όπως τονίζουν μιλώντας στον ΑγροΤύπο «οι τιμές δεν είναι χαμηλότερες, όπως λένε κάποιοι, αλλά κυμαίνονται για την καλής ποιότητας μηδική στα 16 λεπτά το κιλό στο χωράφι, ενώ η τιμή είναι τουλάχιστον 2 λεπτά ανώτερη για παράδοση στο στάβλο».


agrotypos.gr