Κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, πραγματοποίησαν το πρωί οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο  των συντονισμένων κινητοποιήσεων που γίνονται σήμερα στα καταστήματα του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα, με βάση τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στην κινητοποίηση αυτή  ξεχώρισε η συμμετοχή αγροτών από περιοχές όπως ο Τύρναβος, η Ζαγορά, όπου το προηγούμενο διάστημα σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές στην παραγωγή και οι αγρότες βλέπουν τους κόπους της χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι, αφού κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σοδειά και εισόδημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τον «ντορό» των προκατόχων της, αρνείται να καλύψει τη μεγάλη χασούρα των αγροτών, «πατώντας» πάνω στον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ, που δεν αναγνωρίζει όλες τις αιτίες των ζημιών και δεν αποζημιώνει στο σύνολο των καταστροφών.

Σε δήλωσή του ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, κατήγγειλε τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, που σε χθεσινή σύσκεψη στον Τύρναβο προανήγγειλε την είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο κομμάτι των γεωργικών ασφαλίσεων.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας, Μιχάλη Λιόντο, στον οποίο και κατέθεσαν τα αιτήματά τους. 

Με πληροφορίες από 902.gr