Και νέες μειώσεις στην τιμή που πωλούν το γάλα καταγγέλουν οι αιγοπροβατοτρόφοι στο νομό Λάρισας. Ο Γιώργος Αποστόλου, πρ. συλλόγου κτηνοτρόφων από την Τσαριτσάνη Ελασσόνας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, μίλησε για τιμές 7-12 λεπτά/λίτρο χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι ίδια περίοδο.
«Ξεκίνησε η τιμή στο γάλα στην Ελασσόνα στα 95 λεπτά/λίτρο, έπεσε στα 90 λεπτά και σήμερα στη Δεσκάτη Γρεβενών είναι ήδη στα 85 λεπτά. Φημολογείται ότι θα πέσουν κι άλλο οι τιμές. Το εισαγόμενο αιγοπρόβειο γάλα έρχεται με 80 λεπτά/λίτρο. Οι τιμές στο γάλα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Βάλτε σ’ αυτό τους φόρους, το ΦΠΑ στα εφόδια, το ότι είμαστε απλήρωτοι τόσο καιρό για την απώλεια ζωικού κεφαλαίου από τον καταρροϊκό πυρετό. Η κατάσταση δεν πάει άλλο» δήλωσε ο κ.Αποστόλου.
Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, εκτός από τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, αναφέρθηκε και στην δυσμενή θέση στην οποία έχουν περιέλθει, όπως είπε, οι καπνοπαραγωγοί της Ελασσόνας που είναι απλήρωτοι εδω και μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο κ.Μαρούδας αναφέρθηκε, επίσης, και στις ζημιές που προκάλεσαν ως τώρα οι χαλαζοπτώσεις σε όλο το νομό Λάρισας και ζήτησε να γίνουν γρήγορα οι εκτιμήσεις.
Ο Ρίζος Μαρούδας μίλησε και για προβλήματα στα ελαιόδεντρα εξαιτίας του δάκου και ζήτησε από την Περιφέρεια να εφαρμόσει το πρόγραμμα δακοκτονίας χωρίς καθυστερήσεις.

ert.gr