Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική αγροτική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στην Νίκαια.

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

"Συζητάμε και συντονίζουμε την δράση μας με συνάδελφους από όλη την Ελλάδα διεκδικώντας λύσεις στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης μας και να ανακόψουμε τα χειρότερα μέτρα που η κυβέρνηση τα έχει στα σκαριά.
Ιεραρχούμε την μείωση του κόστους παραγωγής στα μέσα και εφόδια, αφορολόγητο πετρέλαιο όπως παίρνουν οι εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγάλα ξενοδοχεία, ιδιωτικές κλινικές, αεροπορικές εταιρείες και μόνο οι αγρότες το πληρώνουν 1,40-1,50 το λίτρο.
Να σταματήσει το αίσχος των ανοιχτών και εξευτελιστικών τιμών από βιομηχανίες και εμπόρους. Η λειτουργία με όρους καρτέλ μιας χούφτας εμποροβιομηχανών που ρίχνουν τεχνητά τις τιμές όπως συμβαίνει με το βαμβάκι και το γάλα αυτή την περίοδο  αλλά και σε όλα σχεδόν τα προϊόντα. Την ίδια στιγμή φτάνουν πανάκριβα στην αγορά και κερδοσκοπούν με τις πλάτες της κυβέρνησης ενάντια σε παραγωγούς και καταναλωτές.
Να σταματήσει η κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης και να ψηφιστεί άμεσα το ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς, να γίνει άμεσα η επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα που μας χρωστάει η κυβέρνηση από το 2016.
Ουσιαστικές αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από την μείωση των τιμών και για ζημιογόνα αίτια που δεν καλύπτονται αλλά έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές πχ Δάκος στις ελιές, πράσινο σκουλήκι, ακαρπία. 
Έχουμε την δύναμη με την συμμετοχή, την οργάνωση μας, το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων και τους αγώνες μας να βάλουμε φρένο στην πολιτική που μας οδηγεί στον αφανισμό και την φτώχεια. Να πιστέψουμε στην δύναμη του συλλογικού αγώνα. Ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών, πολυήμερων αγώνων. Να οργανώσουμε αποφασιστικά τον νέο κύκλο αγωνιστικών πανελλαδικά συντονισμένων κινητοποιήσεων. Να αγωνιστούμε πλάι-πλάι με τους φυσικούς συμμάχους μας, τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους δίνοντας δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας.
Στην Πανελλαδική σύσκεψη έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν ο Δήμος Κιλελέρ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Λάρισας, ο Σύλλογος Γυναικών Λάρισας μέλος ΟΓΕ, ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γεωπόνων, το Δ.Σ των φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής.
Όλοι την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Νίκαια. "