"Πίστευα και πιστεύω ότι ο δρόμος του αγώνα δεν έχει σχέση μόνο με τα τρακτέρ στους δρόμους και τα μπλόκα", δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας o Λαρισαίος αγροτοσυνδικαλιστής, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Ελλάδας, Γιώργος Μαχάς, ο οποίος είναι ο μοναδικός αγρότης από τη Θεσσαλία που προσέφυγε στο ΣτΕ κατά του νόμου Κατρούγκαλου.
"Αποφασίσαμε τότε να πάμε αυτό τον αγώνα κι ένα σκαλί παραπάνω και να κινηθούμε και νομικά", προσθέτει ο κ. Μαχάς, δηλώνοντας ηθικά δικαιωμένος από την απόφαση του αυτή.
Με την απόφαση του ΣτΕ ως γνωστόν, κρίθηκε αντισυνταγματική η ένταξη αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ. Ο κ. Μαχάς εξηγεί ότι όταν αποφάσισε να κυνηγήσει και νομικά την όλη υπόθεση, βρέθηκε αντιμέτωπος και με την χλεύη από μερίδα συναδέλφων του, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει ότι επρόκειτο για μια αρκετά δαπανηρή διαδικασία.
«Πιστεύω ότι κανείς αγρότης δεν μπορεί να πληρώνει εισφορές το 27% του καθαρού εισοδήματος του και δε νομίζω ότι η καταστροφή του Πρωτογενούς Τομέα λειτουργεί υπέρ της σωτηρίας της χώρας μας», προσθέτει ο Λαρισαίος αγροτοσυνδικαλιστής, ο οποίος τάσσεται υπέρ της λειτουργίας ενός αυτόνομου ΟΓΑ.
«Ο ΟΓΑ ήταν και μπορεί να παραμείνει εντάξει σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δω στην πράξη είναι πως θα υλοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».
ert.gr