Ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκαν σήμερα 7 αγρότες της επαρχίας Αγιάς οι οποίοι με άλλους συναδέλφους τους είχαν αποκλείσει την επαρχιακή οδό Λαρίσης – Αγιάς στο ύψος του Γερακαρίου με τα αγροτικά τους μηχανήματα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των αγροτών τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2016.
Η έδρα του δικαστηρίου έκρινε αθώους τους αγρότες που αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών από κοινού και με δόλο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και της κατάληψης του οδοστρώματος.
Το αποτέλεσμα ήρθε να ικανοποιήσει τους κατηγορούμενους και τους υπόλοιπους αγρότες που συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο σε ένδειξη συμπαράστασης.
Ωστόσο οι δίκες των αγροτών δεν σταματούν εδώ.
«Έχει στηθεί φάμπρικα και επιχείρηση εκφοβισμού των κινητοποιήσεών μας» τόνισε ο εκ των κατηγορουμένων, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου κ. Πέτρος Σίμος και σημείωσε πως «αντί η κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των αγροτών και των αγώνα τους για επιβίωση, τους ποινικοποιεί».
Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν εκπρόσωποι 28 φορέων της επαρχίας Αγιάς και ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης ο οποίος έκανε λόγο «για τρομοκρατία των αγροτών με τα αγροτοδικεία και προειδοποίησε πως η εκάστοτε κυβέρνηση θα βρίσκει απέναντί της το οργανωμένο αγροτικό κίνημα».
Μεθαύριο Τετάρτη άλλοι τρεις αγροτοσυνδικαλιστές, οι κ.κ. Βαγγέλης Μπούτας, Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Τζέλας θα δικαστούν για παρακώλυση συγκοινωνίας κατά την μεγάλη κινητοποίηση την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2016 στην Εθνική οδό Λαρίσης – Αθηνών στον κόμβο της Νίκαιας.
Για τη νέα δίκη υπάρχει έντονη ανησυχία, καθώς οι τρεις κατηγορούμενοι έχουν ήδη καταδικαστεί για ανάλογη περίπτωση, σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή.

ert.gr