Με το χειρότερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως έκλεισε η σεζόν στο βαμβάκι για τους παραγωγούς, πάρα τα πολύ υψηλά στάνταρτς ποιότητας, που επέτυχαν. Πληροφορίες του ΑγροΤύπου, από μεγάλες παραγωγικές ζώνες της Θεσσαλίας, αλλά και αλλού, αναφέρουν ότι ακόμα και το αποθηκευμένο προϊόν, που τα προηγούμενα χρόνια, έπαιρνε 3-4 λεπτά παραπάνω στα τέλη Δεκεμβρίου, παρέμεινε φέτος στάσιμο, γεγονός που αποδίδεται μεταξύ άλλων και στην πτώση των τιμών διεθνώς.
Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, τις τελευταίες ημέρες του 2018 έγιναν ορισμένες εμπορικές πράξεις, αλλά η τιμή, δεν ήταν σε καμιά περίπτωση, η αναμενόμενη για τους παραγωγούς, αφού μόλις και μετά βίας έπιασε τα 51 λεπτά το κιλό. Οι συγκεκριμένες πράξεις αφορούν ως επί το πλείστον παραγωγούς, που επεδίωξαν να δώσουν προϊόν εντός του 2018, για να κοπούν τα τιμολόγια αυτό το έτος, ώστε να «μοιράσουν» τη φορολογική επιβάρυνση.
«Η κατάσταση δεν είναι η αναμενόμενη, με βάση και την πολή καλή ποιότητα του προϊόντος φέτος. Υπάρχουν παραγωγοί σε Καρδίτσα και Λάρισα, που έδωσαν βαμβάκι στα τέλη Δεκεμβρίου, προσδοκώντας να πιάσουν καλύτερη τιμή, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, που ανέβαινε 3-4 λεπτά αυτή την εποχή, αλλά επί ματαίω», μας ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο Χρήστος Σιδερόπουλος, από τη Λάρισα.

agrotypos.gr