Οι Ενωτικές και Αγωνιστικές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας καταγγέλλουν την καταδίκη των συναδέλφων μας Ρ. Μαρούδα, Κ. Τζέλλα, Χρ. Πάσχο από το αγροτοδικείο την Δευτέρα 3 Απριλίου για τα μπλόκα του 2013.
Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη και η αντιμετώπιση μας ως εγκληματίες επειδή παλεύουμε για την επιβίωση μας απέναντι στις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όσο θα οξύνονται τα προβλήματα και η αντιλαϊκή πολιτική, όσο θα μεγαλώνει η φτώχεια του λαού μας, άλλο τόσο θα εντείνεται ο αυταρχισμός, η τρομοκράτηση, η ποινικοποίηση των αγώνων μας. Λιτότητα, μνημόνια διαρκείας, αξιολογήσεις πάνε χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό ώστε να φοβηθούμε, να «κάτσουμε στα αυγά μας» να περάσει χωρίς εμπόδια η εξαθλίωση μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί την πεπατημένη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τα αγροτοδικεία που όμως κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν, ούτε και σήμερα θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.
 Ας το πάρει απόφαση η κυβέρνηση καθώς και οι διωκτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί ότι με τέτοιες τρομοκρατικές δίκες και ποινές δεν πρόκειται να μας φοβίσουν ούτε να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα μας.  Αντίθετα μας πεισμώνουν πιο πολύ να ριχτούμε στην μάχη με όλες τις δυνάμεις μας, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν ξεμπερδεύουν τόσο εύκολα με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Συνεχίζουμε και θα δυναμώσουμε την οργάνωση, την ουσιαστική λειτουργία και δράση των Αγροτικών Συλλόγων  ώστε να γίνουμε πιο δυνατοί και να προετοιμάσουμε νέους μαζικούς αγώνες.
Δυναμώνουμε την κοινή δράση και τον συντονισμό με τους συμμάχους μας, τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων απέναντι στις πολιτικές των κυβερνήσεων, της Ε.Ε, τους εμποροβιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοαγρότες-επιχειρηματίες, όλους αυτούς που στόχο έχουν το ξεκλήρισμα μας για να αυξήσουν τα κέρδη τους συγκεντρώνοντας την γη και την παραγωγή στα χέρια τους.
Πρώτος αγωνιστικός σταθμός κοινής δράσης είναι τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα από το ταξικό εργατικό κίνημα και το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 7 Απριλίου ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα με πρόφαση την αξιολόγηση. Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαχητικά παλεύοντας να διατηρήσουμε και τις κατακτήσεις του περυσινού αγώνας μας στα μπλόκα.
Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμα μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω.
Καλούμε τους αγρότες να μη φοβηθούν από την καταδίκη των συναδέλφων μας. Δεν πρόκειται να μας τρομάξουν δεν πρόκειται να σταματήσουμε την πάλη μας. Αυτοί που μας στέλνουν στα αγροτοδικεία και ποινικοποιούν τους αγώνες μας φοβούνται την δράση μας. Αυτοί τρέμουν την οργάνωση μας, τους αγώνες μας, την συμπόρευση με το λαϊκό κίνημα και αυτόν τον φόβο τους θα τον κάνουμε πράξη.