Δεκάδες αγρότες συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν πριν από λίγο στο κατάστημα του ΕΛΓΑ και τα γραφεία του ΟΓΑ στη Λάρισα, υλοποιώντας απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για κινητοποιήσεις.
Ο Βαγγέλης Μπούτας, πρ. της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Καρδίτσας κατήγγειλε ότι οι αγρότες δεν αποζημιώνονται στους έξι μήνες, όπως προβλέπεται και όπως δηλώνει η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, αλλά με μεγάλη καθυστέρηση.
Ο Ρίζος Μαρούδας, πρ. της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγρ.Συλλόγων Ν.Λάρισας επεσήμανε ότι είναι πολλά τα ζημιόγονα αίτια που δεν περιλαμβάνονται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ και για το λόγο αυτό πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός. Μίλησε, επίσης για μεγάλες καθυστερήσεις στην καταγραφή των ζημιών και σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό.

Ο Μιχάλης Λιόντος, προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Λάρισας, παραδέχτηκε ότι είναι σημαντικές οι ελλείψεις στο προσωπικό και είπε στους αγρότες ότι οι εκτιμητές κάνουν ό,τι μπορούν.
Ο Στέλιος Τσικτριτζής, πρ. του αγροτικού συλλόγου Τυρνάβου, εξέφρασε την αγωνία και την αγανάκτηση των αγροτών της Επαρχίας για το γεγονός ότι τα αμπέλια και τα δέντρα του Τυρνάβου εξαιρέθηκαν από τα ΠΣΕΑ για τις ζημιές του Ιανουαρίου και του Μαρτίου και οι παραγωγοί δεν θα αποζημιωθούν. (θα αποζημιωθούν απο τα ΠΣΕΑ οι ελιές και οι ροδιές)
Οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν και στον ΟΓΑ Λάρισας.
Ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Παλαμά Καρδίτσας, χαρακτήρισε δυσβάσταχτες τις εισφορές και ζήτησε να μειωθούν στο μέτρο των πραγματικών δυνατοτήτων των αγροτών.

ert.gr