Περίπου 20 τρακτέρ αγροτών της επαρχίας Τυρνάβου απέκλεισαν το κέντρο της πόλης λίγο πριν το μεσημερι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΟΑΣΝ Λάρισας και διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης. Οι τιμές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, το κόστος παραγωγής, οι αυξημένες υποχρεώσεις προς Εφορία και ΟΓΑ βρίσκονται και φέτος ψηλά στην αντζέντα των κινητοποιήσεων.
Οι Καρδιτσιώτες αγρότες βγαίνουν αύριο στον Ε65 και την ερχόμενη Πέμπτη ακολουθεί η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, η οποία στήνει μπλόκο στον κόμβο του Πλατυκάμπου.
Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας υποστήριξε ότι ο αγώνας έχει κοινά αιτήματα, σε αυτό άλλωστε συμφώνησαν σε μια πρώτη διερευνητική συνάντηση που είχαν και με τους αγρότες του “μπλόκου των Τεμπών”, χωρίς όμως να καταλήξουν. Ο προβληματισμός ,πάντως, που και αφορά και τις δύο πλευρές  είναι η συμμετοχή των αγροτών στο μπλόκο που θα στηθεί, καθώς τα τρακτέρ των Καρδιτσιωτών που η παρουσία τους ήταν ιδιαίτερα δυναμική τα τελευταία χρόνια στις κινητοποιήσεις, κατευθύνονται αύριο στον Ε 65 και το στοίχημα για τους αγρότες της Λάρισας είναι η συμμετοχή. Οι επαφές συνεχίζονται, την ίδια ώρα, και το τοπίο των συνεργασιών αναμένεται να ξεκαθαρίσει την ερχόμενη εβδομάδα...

thessaliatv.gr