H Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Καλυψώ του Δήμου Αγιάς, θα διοργανώσουν και φέτος στις 8 και 9 Ιουνίου στο Μεταξοχώρι Αγιάς της Λάρισας, την Γιορτή Κερασιού.

Η εν λόγω εκδήλωση θα έχει μια παραδοσιακή χροιά που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής, ενώ απευθύνεται και σε όλους τους κατοίκους της Θεσσαλίας.

Κύριος στόχος της είναι η προβολή και ανάδειξη παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής και η μετάδοση αυτής της παραδοσιακής τέχνης στις νεότερες γενιές.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μουσικές βραδιές με τη συμμετοχή λαϊκής ορχήστρας, παρουσίαση χορευτικών τμημάτων, χορωδιών, έκθεση τοπικών προϊόντων και κυρίως του κερασιού από τοπικούς παραγωγούς και συλλόγους, καθώς και έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής για την καλλιέργεια του μεταξιού.

Παράλληλα, επιδιώκεται η αύξηση της επισκεψιμότητας του Μεταξοχωρίου, το οποίο εκτός του ότι αποτελεί παραδοσιακό οικισμό φυσικού, ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, αποκαλείται και «χωριό των καλλιτεχνών», λόγω του ότι αρκετοί καλλιτέχνες έχουν αγοράσει εδώ τα σπίτια τους.

dealnews.gr