Μια ακόμα επιβεβαίωση των κυβερνητικών προθέσεων για την κατασκευή του υδροηλεκτρικού φράγματος Μεσοχώρας, αποκομμένου όμως από την εκτροπή του Αχελώου η οποία πήγε στις καλένδες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης που βρέθηκε στην Αγιά, στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε για τα 100 χρόνια της Μέσης Δασικής Σχολής Αγιάς σημείωσε πως προχωρά το υδροηλεκτρικό φράγμα στη Μεσοχώρα, και μικρά ζητήματα απομένουν για να συνεχιστούν τα έργα, με την αποσύνδεσή τους από την εκτροπή του Αχελώου.

Την ίδια στιγμή ανέφερε κατηγορηματικά ότι το έργο της εκτροπής του Αχελώου δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί, η οποία όπως σημείωσε σέβεται τις αποφάσεις του ΣτΕ,

Τέλος σε ένα θέμα που αφορά το ΤΕΙ και την Καρδίτσα, σημείωσε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Φίλη για παραμονή του τμήματος Δασολογίας του ΤΕΙ στην Καρδίτσας, παρά τις πληροφορίες για μεταφορά του στο Καρπενήσι, σενάριο που κατήγγειλε και ο πρόεδρος του ιδρύματος Παναγιώτης Γούλας κατά τη διάρκεια της ημερίδας.

Λ.Ε.