Τον αποτροπιασμό του για τις επιθέσεις που κατ’ εξακολούθηση γίνονται σε αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς στην περιοχή εκφράζει ο Δήμος Αγιάς.

Σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι εφαρμόζει στο ακέραιο τη νομοθεσία για την προστασία των ζώων, προχωρώντας μέχρι τώρα σε περισσότερες από 220 στειρώσεις, ενώ καυτηριάζει τη στάση ορισμένων πολιτών που κακοποιούν συστηματικά τα ζώα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Δήμος Αγιάς εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις επιθέσεις που κατ’ εξακολούθηση γίνονται σε αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς στην περιοχή μας.

Καταδικάζει δε, με τον πιο απερίφραστο τρόπο τα περιστατικά αυτά, σημειώνοντας πως ήταν και εξακολουθεί να είναι απέναντι σε κάθε τέτοια λογική με όλες του τις δυνάμεις.
Ο Δήμος Αγιάς εφαρμόζει στο ακέραιο τη σχετική νομοθεσία για την προστασία των ζώων, αλλά σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής μας έχει κάνει δεκάδες δράσεις, τόσο στην κατεύθυνση της στείρωσης των αδέσποτων ζώων, όσο και στην κατεύθυνση της σίτισης και της περίθαλψης τους.
Όσες πρωτοβουλίες κι αν πάρει ο Δήμος ωστόσο, το πρόβλημα δεν θα αντιμετωπιστεί αν δεν αλλάξει η αντίληψη κάποιων πολιτών, που συστηματικά κακοποιούν τα ζώα, αλλά κι όσων αδιαφορούν. Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η συμπεριφορά απέναντι στα ζώα είναι κομμάτι και δείγμα του πολιτισμού μας, θα συνεχίσει τις προσπάθειες του. Αναφέρουμε απλώς, ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερες από 220 στειρώσεις αδέσποτων ζώων, τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Δήμος φιλοξένησε και περιέθαλψε δεκάδες ζώα που τραυματίστηκαν ή ασθένησαν κι έχει διοργανώσει διαδικασίες σίτισης αδέσποτων διαθέτοντας δεκάδες τόνους τροφής, σε συνεργασία πάντα με τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής μας.