«Ο ευλογημένος αυτός τόπος παράγει το εμβληματικό προϊόν της περιοχής, το ξακουστό για την ποιότητά του κάστανο. Δεν αρκεί όμως να γνωρίζουμε μόνο εμείς την ποιότητά του, αλλά αυτή να είναι με βούλα! Χρειάζεται, λοιπόν, πιστοποίηση της μοναδικής ταυτότητας του κάστανου που παράγεται εδώ στα καστανοπερίβολα του Κισσάβου. Μόνο έτσι μπορεί να αποκτήσει προστιθέμενη αξία και να κερδίσει τη θέση που του αξίζει στα ράφια των διεθνών αγορών». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας τα εγκαίνια της 27ης Γιορτής Κάστανου Καρίτσας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε στην προοπτική που θα ανοίξει η αναγνώριση του κάστανου ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης ή ΠΟΠ, αλλά και στα προβλήματα με το ιδιοκτησιακό των καστανοπερίβολων.

Όπως είπε, «για το ζήτημα -και ιδιαίτερα για την προϋπόθεση της ιδιότητας του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη για τη μεταβίβαση των καστανοπερίβολων- κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή με συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή του». Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του «για τη διάθεση συνεργασίας των συνεταιρισμών καστανοπαραγωγών -που άκουσα στα Αμπελάκια- για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στην προώθηση του προϊόντος».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε «το ασφυκτικό φορολογικό πλαίσιο, το οποίο ουσιαστικά τιμωρεί όσους παράγουν, αλλά και το άχθος των δυσβάστακτων ασφαλιστικών εισφορών που καλούνται να καταβάλουν οι αγρότες».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη τους διοργανωτές και τα χορευτικά συγκροτήματα που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, καθώς «η γιορτή που έχει γίνει θεσμός είναι εδώ και τρεις δεκαετίες σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή». Τέλος, ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του λέγοντας ότι «επειδή τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό, να είμαστε όλοι καλά για να βγάζουμε τα κάστανα από τη φωτιά!»