Στην αποκατάσταση και καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων μετά τη χειμερινή περίοδο προχώρησε ο Δήμος Αγιάς.

Στην προσπάθειά του αυτή ωστόσο βρήκε απέναντί του ορισμένες μεμονωμένες πρακτικές με απόρριψη αδρανών υλικών και σκουπιδιών, προχωρώντας στην επιβολή προστίμων.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

"Η ποιότητα ζωής και ο σεβασμός στο περιβάλλον  είναι μια υπόθεση ΟΛΩΝ !!!

Ο Δήμος Αγιάς  εν αναμονή του τριήμερου, ξεκίνησε με το ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό και με τον λιγοστό μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτει για μια τεράστια περιοχή, τη διαδικασία αποκατάστασης και καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων μετά την χειμερινή περίοδο.

Μια προσπάθεια που στόχο έχει να προσδώσει μια καθαρή, όμορφη και πολιτισμένη εικόνα σε όλους εμάς που θα επιλέξουμε να περάσουμε το τριήμερο της Αποκριάς στο Δήμο της Αγιάς.
Αλλά και να συμπαρασταθεί στη μεγάλη αγωνία των επαγγελματιών που πασχίζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Πιστεύουμε ότι όλοι επιθυμούμε αυτήν την ποιότητα.  Την οφείλουμε στον τόπο και στις οικογένειες μας, αλλά και στους επισκέπτες.
Οφείλουμε σίγουρα και τον σεβασμό στον διπλανό μας.

Ξέρουμε πως με τη συμμετοχή όλων μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής μας και να δώσουμε την ομορφιά που όλοι μας την έχουμε ανάγκη!

Δυστυχώς όμως υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες κακές πρακτικές  που μας προσβάλουν όλους.

Λίγες ώρες μόλις μετά από αυτήν την προσπάθεια του δήμου κάποιοι θέλησαν αφήνοντας «αδρανή υλικά και σκουπίδια» να αλλοιώσουν  την εικόνα της καθαριότητας.

Έτσι αναγκαστικά ο Δήμος, πέρα και έξω από την λογική και την φιλοσοφία του, αναγκάστηκε να βεβαιώσει πρόστιμα (γιατί τα περισσότερα  απορρίμματα έχουν όνομα !!).

Δυστυχώς και αφού εξάντλησε κάθε δυνατότητα επικοινωνίας για συνεννόηση με μια μικρή μερίδα συμπολιτών, την πολιτική αυτή, που στοχεύει στη συμμόρφωση θα συνεχίσει να ακολουθεί, στην υποχρέωση που έχει  για την προστασία του περιβάλλοντος και τον σεβασμό της πλειοψηφίας των κατοίκων και των επισκεπτών."