Με γρήγορο ρυθμό και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα  προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του νέου υδατόπυργου στον οικισμό του Παλαιόπυργου του Δήμου Αγιάς.

Το έργο εντάσσεται στις παρεμβάσεις που χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την  αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης σε περιοχές του Δήμου Αγιάς.

Πρόκειται για εργασίες συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατομμυρίου ευρώ που περιλαμβάνουν επίσης την κατασκευή αγωγού 5,2 χλμ στη Βελίκα, αγωγού 150 μ. στο Μεγαλόβρυσο και αγωγού ομβρίων στην οδό της δυτικής εισόδου της Αγιάς.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σημαντικό έργο για την αποκατάσταση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης σε οικισμούς του Δήμου Αγιάς» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Με σχέδιο,  στρατηγική και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, υλοποιούμε έργα που δίνουν λύση σε προβλήματα, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, στηρίζουν την ανάπτυξη και δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς συγχρονίζουμε τις υποδομές ύδρευσης, γιατί το νερό είναι δημόσιο, κοινωνικό  αγαθό που πρέπει να διαχειριζόμαστε με σύνεση και ορθολογισμό.

Αλλά  και τις υποδομές αποχέτευσης,  που έχουν αυτονόητη συμβολή στο επίπεδο διαβίωσης και στην προστασία της δημόσιας υγείας και  του περιβάλλοντος» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.