Με νέες χρηματοδοτήσεις ύψους 886 χιλ. ευρώ ο Δήμος Αγιάς ενισχύει τις υποδομές του και θωρακίζεται απέναντι στα καιρικά φαινόμενα.  Μετά τις εγκρίσεις ένταξης των σχετικών έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο Δήμος Αγιάς προχωρά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου της Αγιάς και στην προμήθεια ενός πολυμηχανήματος έργου για χρήσεις αποχιονισμού και αλατοδιανομέα για την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών φαινομένων του χειμώνα, αλλά και με δυνατότητα επίσης στην αποκατάσταση της ασφάλτου και της επισκευής δρόμων.
Το πολυμηχάνημα έργου (με προϋπολογισμό 370.000 €) θα ενδυναμώσει τον στόλο των μηχανημάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού που διαθέτει ο Δήμος Αγιάς, αποσκοπώντας στη βελτίωση των παρεχόμενων στον πολίτη υπηρεσιών και στην καλύτερη και ταχύτερη ανταπόκριση του Δήμου στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Την ίδια στιγμή προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου, έργο προϋπολογισμού 516.000 €. Το έργο περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων από την οποία επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας 70,6%, που συνεπάγεται ένα τεράστιο ενεργειακό και οικονομικό όφελος για το Δήμο, με ιδιαίτερα σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας του κτιρίου και  ουσιαστική αναβάθμιση των συνθηκών γύμνασης των χρηστών του αθλητικού χώρου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγιάς χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την προσθήκη των νέων έργων, σ’ ότι αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών που ο δήμος προσφέρει στους δημότες.
Απαντώντας δε στην κριτική που ασκήθηκε πρόσφατα σχετικά με τους αριθμοδείκτες των έργων, ο κ. Γκουντάρας τόνισε ότι όσοι ευγγελίζονται το νέο, αλλά αποδεικνύονται παλιότεροι και των παλιών, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις ένταξης, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των έργων και ανακοινώνονται επίσημα.   «αποδεικνύεται τελικά πως μερικοί, ενώ έχουν μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση, δεν αντιλήφθηκαν ακόμη τις διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων». 
Τέλος, αναφερόμενος στην αποχώρηση της μείζονας μειοψηφίας από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Γκουντάρας τόνισε ότι «είναι αδιανόητο όταν συζητιούνται μεταξύ άλλον, θέματα όπως η παραχώρηση κασταναριών σε αγρότες και η αποδοχή χρηματοδότησης 722.000 € για αγροτική οδοποιία να αποχωρούν με πρόσχημα την ηθική» και καταλήγει «Ίσως οι προεκλογικές σας υποχρεώσεις να είναι υπεράνω της ηθικής σας υποχρέωσης απέναντι στον θεσμό της αυτοδιοίκησης και στους Συμπολίτες μας».