Μήνυμα «πράσινης και οικολογικής» δράσης έστειλαν οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Αγιάς.

Σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου αναφέρονται τα εξής: «Στα πλαίσια του προγράμματος “Mια νέα αρχή στα ΕΠΑ.Λ.” (ΜΝΑΕ)» με συντονιστή υλοποίησης σχεδίων δράσης το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας NOESIS μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Αγιάς εγκατέστησαν φωτοβολταϊκούς προβολείς προκειμένου να φωτίσουν τον αύλειο χώρο του σχολείου ο οποίος είτε δεν φωτίζεται είτε τα υπάρχοντα φωτιστικά βρίσκονται σε πιο απομακρυσμένα σημεία από το κτίριο.

Με όρεξη και προπαντός με μεράκι παρά τις απρόσμενες συνθήκες που είχαν να αντιμετωπίσουν εγκατέστησαν συνολικά τέσσερις προβολείς καθένας εκ των οποίων έχει ισχύ 40W.

Σκοπός της δράσης εκτός από την εκπαίδευση και εξειδίκευση των μαθητών πάνω στην τεχνολογία των φωτοβολταϊκών στοιχείων ήταν και η προβολή των παρεχόμενων προγραμμάτων του σχολείου αλλά και η ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους δίνοντάς τους την ευκαιρία να αισθανθούν υπερηφάνεια κι αυτοπεποίθηση για το έργο τους ενώ ταυτόχρονα να περάσουν το μήνυμα ότι πρέπει όλοι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να “δώσουμε περιθώρια στο περιβάλλον να αναπνεύσει”.