Τη σύμβαση του έργου της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης Αγιοκάμπου – Σωτηρίτσας – Βελίκας υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας.

Το έργο, προϋπολογισμού 3,3 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αφορά την πλήρη ανάπλαση του Αγιοκάμπου, της Σωτηρίτσας και της Βελίκας.

Κατασκευή ποδηλατόδρομων, ανάπλαση πεζοδρομίων, αγωγοί ομβρίων θα αλλάξουν την εικόνα στα παράλια.

Στο παραλιακό μέτωπο έχουν ήδη ολοκληρωθεί έργα 31 εκ ευρώ, επισήμανε ο κ. Αγοραστός, που αφορούν ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή γεφυρών, αποχετευτικού δικτύου και βιολογικού καθαρισμού, έργα ύδρευσης, τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Αγιάς τόνισε ότι χάρη στην πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια άλλαξε σημαντικά η εικόνα στα παράλια του Δ. Αγιάς.

Με το νέο αυτό έργο θα δοθεί η δυνατότητα στα 13χλμ του παραλιακού άξονα να μετακινούνται οι άνθρωποι με ασφάλεια και με ποδήλατο, ανέφερε ο κ. Γκουντάρας, ενώ σημαντικές χαρακτήρισε και τις παρεμβάσεις στα σημεία, που εμφανίζουν διάβρωση, λόγω των τελευταίων καιρικών φαινομένων.

ertnews.gr