Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ολοήμερη εκδήλωση για την υγεία των πνευμόνων, η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Όμιλο ΑNIMUS (Γενική Ιδιωτική Κλινική και ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ) και τον Δήμο Αγιάς, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία Αγιάς.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλίαεντάσσεταιστο πλαίσιο τωνκοινωνικών δράσεων, ενημερωτικού χαρακτήρα, με παράλληλη διενέργεια δωρεάν ιατρικής πράξης, της σπιρομέτρησης, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί από τον Όμιλο ANIMUS, και θα λάβουν χώρα εντός του τρέχοντος έτους, σε όλους τους Δήμους του Νομού Λάρισας, αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, στον ειδικό χώρο που στήθηκε, ο εκπρόσωπος της ομάδας των Ιατρών Πνευμονολόγων του ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ ANIMUS, κ. Κολοβός Δημήτρης και η ομάδα Marketingτου ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ ANIMUS υποδέχθηκαν με ευχάριστη διάθεση 80 και πλέον πολίτες του Δήμου Αγιάς, ηλικίας από 18 ετών έως 90 ετών.

Η εκδήλωση κρίθηκε ως ιδιαίτερα σημαντική καθότι καπνιστές, μη καπνιστές, άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και στο πλαίσιο πρόληψης, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δωρεάν σπιρομετρήσεις και να ενημερωθούν από τον κ. Κολοβό για την υγεία των πνευμόνων τους, για την ανάγκη πνευμονοκοκιακκού εμβολιασμού, για τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού έναντι της εποχιακής γρίπης, και τέλος,  για τις δυνατές μεθόδους και τεχνικές διακοπής καπνίσματος.

Παράλληλα, οι πολίτες της Αγιάς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για το Πρόγραμμα Υγείας ANIMUS, το οποίο εξασφαλίζει ιατρική κάλυψη για όλη την οικογένεια, στις δομές του Ομίλου, ακόμη και σε άτομα που νοσούν, χωρίς περιορισμούς.

Καίριας σημασίας ήταν και η παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Καθημερινότητας του Πολίτη, κ. Ζάχου Μπατζιόλα, καθώς και των υπαλλήλων του Δήμου Αγιάς, οι οποίοι φρόντισαν για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Ο Όμιλος ANIMUS ευχαριστεί δημόσια το Δήμαρχο Αγιάς, κ. Αντώνιο Γκουντάρα, για την ευαισθησία με την οποία αντιμετώπισε τη δράση, και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον αντίστοιχες καμπάνιες ενημέρωσης που θα συνοδεύονται απο δωρεάν ιατρικές εξετάσεις.