Ο Όμιλος ANIMUS (Γενική Ιδιωτική Κλινική και Πολυιατρείο) διοργανώνει δράση ενημέρωσης γύρω από την υγεία των πνευμόνων για τους πολίτες του Δήμου Αγιάς, στην Κεντρική Πλατεία Αγιάς, στις 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα Πέμπτη, κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν δωρεάν σπιρομετρήσεις.

Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται στο πλαίσιο μια σειράς παρόμοιων ενημερωτικών δράσεων, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί από τον Όμιλο ANIMUS,  και θα λάβουν χώρα εντός του τρέχοντος έτους, σε διάφορους επαρχιακούς Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρώτη στάση του Ομίλου ANIMUS για τις δωρεάν σπιρομετρήσεις έχει οριστεί ο Δήμος Αγιάς, ως έναρξη των ενημερωτικών δράσεων γύρω από την υγεία των πνευμόνων, κατά τη διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιούνται δωρεάν σπιρομετρήσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους πολίτες.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, θα στηθεί περίπτερο του Ομίλου ANIMUS (Γενική Ιδιωτική Κλινική και Πολυιατρείο) σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, στο οποίο ο Ιατρός Πνευμονολόγος κ. Κολοβός Δημήτρης, ως εκπρόσωπος της ομάδας των συνεργατών Πνευμονολόγων του ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ ANIMUS θα πραγματοποιεί δωρεάν σπιρομετρήσεις για άτομα ηλικίας από 18 έως 90 ετών.

Το περίπτερο θα στηθεί στην κεντρική πλατεία Αγιάς , και οι δωρεάν σπιρομετρήσεις θα πραγματοποιούνται από τις 09.00π.μ. μέχρι 13.00 και στη συνέχεια από τις 17.00 μέχρι τις 20.00.

Σε περίπτωση βροχής, οι δωρεάν σπιρομετρήσεις θα πραγματοποιούνται στον χώρο του ΚΕΠ, τις ίδιες ώρες.

H συγκεκριμένη δράση αφορά μεν όλους τους πολίτες, κρίνεται δε, ως ιδιαίτερα χρήσιμη για καπνιστές, πρώην καπνιστές, ή άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Στόχος της δράσης είναι να τονιστεί η σημασία της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τις παθήσεις των πνευμόνων, καθώς και η σημασία της έγκαιρης πρόληψης.

Επιπρόσθετα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τον Ιατρό Πνευμονολόγο κ. Κολοβό Δημήτρη για τις σοβαρές επιπτώσεις του
τσιγάρου στην υγεία ενεργών και παθητικών καπνιστών και τις δυνατότητες διακοπής τους καπνίσματος, καθότι εξειδικεύεται ο ίδιος σε νέες επιστημονικές τεχνικές και μεθόδους διακοπής του καπνίσματος.

Την ημέρα της εκδήλωσης η ομάδα Marketing του ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ ANIMUS που έχει αναλάβει την οργάνωση και την πραγματοποίηση της δράσης, και
ο εκπρόσωπος της Ιατρικής Ομάδας των Πνευμονολόγων του ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ, κ. Κολοβός Δημήτρης θα υποδέχεται τον κόσμο με ευχάριστη διάθεση, στοχεύοντας στην όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών.