Ο Δήμος Αγιάς και η 7η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και συλλόγους απευθύνουν πρόσκληση – πρόταση, σε όσους επιθυμούν να περπατήσουν το μονοπάτι Μεγαλοβρύσου – Αγιάς και να περιηγηθούν στα αρχοντικά της Αγιάς, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10:30πμ, με σημείο συνάντησης την πλατεία Μεγαλοβρύσου, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοβρύσου θα προσφέρει ζεστό ρόφημα για όλους.

Οι περιπατητές θα ακολουθήσουν μια καθοδική πορεία στο γκαλντερίμι – μονοπάτι, με θέα το Δώτειο Πεδίο.

Με την είσοδό τους στην πόλη της Αγιάς έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων και να θαυμάσουν το έργο του σπουδαίου ζωγράφου Θεόδωρου, με καταγωγή από την Αγιά.

Στη συνέχεια η ξενάγηση θα περιλαμβάνει το αρχοντικό Πετράκη. Η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί στο αρχοντικό Αλεξούλη, οικονομικό και κοινωνικό κέντρο της Αγιάς από τα τέλη του 18ου αιώνα και όλο το 19ο αιώνα από την προϊσταμένη της 7ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κα. Σδρόλια, όπου ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάςθα προσφέρει μήλα και εδέσματα μήλου στους επισκέπτες.

Σημειώνεται ότι το αρχοντικό Αλεξούλη θα είναι ανοιχτό και επισκέψιμο από τις 10:00 πμ ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Στη κεντρική πλατεία της Αγιάς θα υπάρχει η δυνατότητα για τους μικρούς μας φίλους να πάρουν μέρος σε παιχνίδια και δράσεις. Όσοι ενδιαφέρονται δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2494350100.

Συστήνουμε σε όσους έρθουν να περπατήσουν να έχουν απαραιτήτως ένα παγούρι για νερό, καπέλο, κατάλληλα υποδήματα για περπάτημα καθώς και ρουχισμό ανάλογο των καιρικών συνθηκών.

Τη συνοδεία της ομάδας στο μονοπάτι θα στηρίξουν τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγιάς, τα οποία γνωρίζουν την περιοχή καλύτερα από τον καθένα.

Ενημερώνουμε τους περιπατητές που θα αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στο Μεγαλόβρυσο, ότι θα υπάρχει όχημα μεταφοράς τους ώστε να τα παραλάβουν, το οποίο θα βρίσκεται έξω από τη Μουσική Σχολή από τις 12μ.