Οι 94 επιτυχόντες του διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ» συμμετείχαν το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στον διαγωνισμό «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ».

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο σχολικό συγκρότημα του 15ου Γυμνασίου και 14ου Λυκείου (Χασιώτη, Νέα Πολιτεία). Η εξέταση αυτή θα προκρίνει μαθητές από όλη τη χώρα που θα λάβουν μέρος στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», στις 24 Φεβρουαρίου 2024. Εκεί δημιουργούνται οι Εθνικές Ομάδες Μαθηματικών, που εκπροσωπούν τη χώρα σε μεγάλους διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς.

Η διοίκηση της Ε.Μ.Ε. Λάρισας προετοίμασε με ειδικά μαθήματα, που υποστηρίχθηκαν εθελοντικά και αφιλοκερδώς από εκπαιδευτικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους μαθητές που συμμετείχαν στον "Ευκλείδη". Τους μαθητές υποδέχτηκε στο χώρο του διαγωνισμού το νέο Δ.Σ. του παραρτήματος Λάρισας της ΕΜΕ με επικεφαλής το νέο πρόεδρο, διευθυντή Δ.Δ.Ε. Λάρισας κ. Ν.Ζέρβα.

Στην προσπάθεια αυτή της προετοιμασίας αλλά και της διοργάνωσης του διαγωνισμού η Ε.Μ.Ε. υποστηρίχθηκε σημαντικά από φορείς της δημόσιας εκπαίδευσης. Η διοίκηση του Παραρτήματος Λάρισας της Ε.Μ.Ε. ευχαριστεί το προσωπικό της Δ.Δ.Ε. Λάρισας, τους οικοδεσπότες διευθυντές σχολείων του σχολικού συγκροτήματος που φιλοξένησαν το διαγωνισμό κ.κ. Μ. Ζάχο και Θ. Παππά, τον διευθυντή του 4ου Λυκείου Λάρισας κ. Π. Δημοβέλη καθώς και τον υποδιευθυντή κ. Χ. Αραμπατζή για την υποστήριξη των μαθημάτων προετοιμασίας, τους διευθυντές και τους μαθηματικούς των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Παρόντες στον διαγωνισμό ο γνωστός μαθηματικός-συγγραφέας πολλών εμβληματικών βιβλίων στο χώρο της μαθηματικής λογοτεχνίας κ. Τεύκρος Μιχαηλίδης και το μέλος του κεντρικού Δ.Σ. της ΕΜΕ κ. Κώστας Καραμπάτσας.

Τέλος, η διοίκηση της Ε.Μ.Ε. ευχαριστεί και συγχαίρει τους μαθητές που χάρη στην αγάπη τους για τα μαθηματικά συντηρούν και αναβαθμίζουν τον επιτυχημένο αυτό διαγωνισμό των μαθηματικών καθώς και τους συναδέλφους μέλη της Ε.Μ.Ε. που διδάσκουν αφιλοκερδώς στα μαθήματα προετοιμασίας και συμμετέχουν εθελοντικά στη διοργάνωση των διαγωνισμών.