Το Φενγκ Σούι ξεχωρίζει ποια αντικείμενα φέρνουν κακή ενέργεια μέσα στο σπίτι και ποια προσελκύουν την καλή τύχη, την ευημερία και την θετική ενέργεια.

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στην κακή ενέργεια, την γρουσουζιά και την κακή τύχη. Αν ανήκετε σε αυτούς που πιστεύουν στην ενέργεια των ανθρώπων και των αντικειμένων δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε κάποιες βασικές αρχές του Φενγκ Σούι για να εξασφαλίσετε προσωπική ευτυχία, καλοτυχία και επαγγελματική επιτυχία.

Άρθρο του Reader's Digest έχει απαριθμήσει τα 8 πράγματα που φέρνουν καλή τύχη στο σπίτι σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Προσαρμόζοντας τους κανόνες της κινέζικης φιλοσοφίας στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σας, θα μπορέσετε έτσι να έχετε καλοτυχία, ευημερία, υγεία, ευτυχία και επιτυχία.

8 πράγματα που φέρνουν καλή τύχη στο σπίτι σου σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Το Φενγκ Σούι με λίγα λόγια είναι μια αρχαία Κινέζικη φιλοσοφία η οποία υποστηρίζει ότι το σημείο και ο τρόπος που τοποθετούνται τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι επηρεάζουν και την ενέργεια του σπιτιού. Και επειδή θέλουμε τύχη και θετική ενέργεια στο σπίτι μας δεν χάνουμε κάτι να συμπεριλάβουμε τα παρακάτω 8 αντικείμενα στην διακόσμηση του σπιτιού μας.

Κόκκινη εξώπορτα

Η πόρτα της εισόδου του σπιτιού είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της καλής τύχης σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Στην κινεζική κουλτούρα, το κόκκινο θεωρείται ευοίωνο χρώμα.

Φυτά για καλή τύχη

H ένταξη ορισμένων φυτών στο σπίτι, σύμφωνα με το Feng Shui βοηθά στην εξάλειψη της αρνητικής ενέργειας και στην προσέλκυση της τύχης και της ευημερίας. Για παράδειγμα το τυχερό μπαμπού συμβολίζει την καλή τύχη και την ευημερία στο Φενγκ Σούι. Πιστεύεται ότι η τύχη που σχετίζεται με αυτό το φυτό καθορίζεται από τον αριθμό των μίσχων στη διάταξη. Για παράδειγμα, ένα κοτσάνι αντιπροσωπεύει την ενότητα. Δύο μίσχοι αντιπροσωπεύουν την αγάπη. Τρία στελέχη αντιπροσωπεύουν την ευτυχία, τον πλούτο και τη μακρά ζωή. Και τα επτά κοτσάνια αντιπροσωπεύουν καλή υγεία.Ενα μπολ με ψάρι

Για το φενγκ σούι το νερό είναι ο απόλυτος συμβολισμός του πλούτου. Τα συντριβανάκια λοιπόν και τα ενυδρεία είναι από τα γνωστότερα διακοσμητικά στοιχεία που συνιστώνται για να φέρνουν οικονομική καλοτυχία στο σπίτι σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα τέτοιο δίπλα στην είσοδο του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας ή, αν έχετε μια επιχείρηση, κοντά στην ταμειακή μηχανή.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ενα μπολ με φρούτα στην κουζίνα

Τα εσπεριδοειδή αποτελούν κινέζικα σύμβολα για την γονιμότητα, τα οποία θεωρούνται ότι ενισχύουν την ευημερία. Αγοράστε μια όμορφη φρουτιέρα και τοποθετήστε την στην κουζίνα ή σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού. Μία φρουτιέρα γεμάτη χρώματα και αρώματα, θα σας βοηθήσει να απωθήσετε την κακή τύχη.

Ενα συμπαγές κεφαλάρι

Προσφέρει ασφάλεια, σταθερότητα και είναι πολύ σημαντικό για τις αρχές του Φενγκ Σούι. Βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι σας είναι σταθερά στερεωμένο σε ένα συμπαγές και στιβαρό κεφαλάρι.

Eνα μπολ με βελανίδια

Τα βελανίδια χρησιμοποιούνται συχνά ως γούρι και μπορείτε να τα βάλετε σε ένα μπολ για προσελκύσετε στο σπίτι της την καλή τύχη. Θεωρείται φυλαχτό καλής τύχης σύμφωνα με το Φενγκ Σούι.

Διακοσμητικός ελέφαντας

Στο Φενγκ Σούι οι ελέφαντες αντιπροσωπεύουν δύναμη, προστασία, σοφία και καλή τύχη. Πρέπει όμως να έχουν πάντα πάνω την προβοσκίδα τους. Λέγεται ότι η μητέρα του Βούδα ονειρεύτηκε έναν λευκό ελέφαντα πριν τον γεννήσει.

Ενα σιδερένιο πέταλο

Το πέταλο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πράγματα που φέρνουν τύχη στη διακόσμηση ενός σπιτιού. Είναι συνήθως κρεμασμένο στην εξώπορτα του σπιτιού. Κάποιοι πιστεύουν πως πρέπει να είναι τοποθετημένο με το άνοιγμα προς τα πάνω για να μην αφήσει την τύχη να φύγει. Άλλοι θεωρούν πως γυρίζοντάς το ανάποδα θα κάνετε την τύχη σας να φύγει. Σύμφωνα πάντως με την κινέζικη πρακτική, καλό θα ήταν να βάλετε το πέταλο με το άνοιγμα προς τα πάνω. 

bovary.gr