Συμπληρώνονται σήμερα 44 χρόνια από από τον θάνατο των δύο Λαρισαίων Δημήτρη Μουσιάρη και Δημήτρη Κουκουλίτσιου.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρονται τα εξής:

"Πέρασαν 44 ολόκληρα χρόνια από τη μοιραία μέρα που οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ και διεθνείς με την Εθνική Ελπίδων, Δημήτρης Μουσιάρης και Δημήτρης Κουκουλίτσιος, έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, σε μία τραγική στιγμή για δύο ανερχόμενα ταλέντα, που τότε έκαναν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα…

Ήταν 6 Σεπτεμβρίου του 1979 όταν η Λάρισα και ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ελλάδα, θρηνούσε τον χαμό των δύο «Δημήτρηδων», που όλη η Λάρισα και όχι μόνο είχε να λέει για το ταλέντο τους που ήταν κάτι το μοναδικό.

Κουκουλίτσιος και Μουσιάρης, δύο εξαιρετικά παιδιά σε ηλικία 19 και 20 ετών αντίστοιχα, «έφυγαν» σε μια μοιραία στροφή στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας, βυθίζοντας όλη την Ελλάδα στο πένθος.

Και οι δύο διεθνείς με την Εθνική Ελπίδων, μετέβαιναν οδικώς στην Αθήνα για να ενσωματωθούν με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που έδινε αγώνα στην Οδησσό με τη Σοβιετική Ένωση. Συνεπιβάτης τους ο Γιάννης Βαλαώρας, που επέζησε κι αργότερα μεγαλούργησε με τη φανέλα της ΑΕΛ, σε ένα απίστευτο παιχνίδι της μοίρας.

Ήταν δύο αυθεντικά ταλέντα και είναι δεδομένο πως το μέλλον ήταν μπροστά τους. Ήταν βασικά στελέχη της ΑΕΛ και το κενό που άφησαν ήταν τεράστιο.

Προς τιμήν των δύο αδικοχαμένων «Δημήτρηδων της ΑΕΛ», διοργανώνεται το ποδοσφαιρικό τουρνουά «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης», ενώ το γήπεδο του Δαμασίου έχει το όνομα των δύο ποδοσφαιριστών, που δεν επέστρεψαν πότε από το ταξίδι τους.

Οι δύο αδικοχαμένοι ποδοσφαιριστές, μας βλέπουν απ’ το κλαμπ του παραδείσου και περιμένουν με προσμονή, να θαυμάσουν μαζί με όλη τη Λάρισα, νέες μεγάλες επιτυχίες της μεγάλης μας ομάδας.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, το Δ.Σ. της ομάδας, το τεχνικό της επιτελείο, οι ποδοσφαιριστές αλλά και ο φίλαθλος κόσμος, δεν ξεχνούν τα δύο αυτά υπέροχα παιδιά, που φόρεσαν και τίμησαν την φανέλα της «Βασίλισσας». Όλοι θα τους θυμόμαστε για το μοναδικό ταλέντο τους, που καθήλωνε τους πάντες!

Θα ζουν για πάντα στην καρδιά και στη μνήμη μας…"