5 εκατ. Ευρώ κατανέμονται στους δήμους της χώρας για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην κατανομή ποσού 5.000.000,00€ για την υλοποίηση δράσεων διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς στους δήμους της χώρας, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2023.

Η κατανομή του χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί σε κάθε Δήμο, πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφική έκταση και τον μόνιμο πληθυσμό των Δήμων, καθώς και το ελάχιστο και μέγιστο ποσοστό επί του συνολικού ποσού χρηματοδότησης, όπως ορίζονται στην υπ’ αριθμ. 84653/12.12.2022 Κοινή Απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

Στους επτά Δήμους της Π.Ε. Λάρισας το συνολικό ποσό που δίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι 152.800 ευρώ. 

Τα περισσότερα χρήματα πηγαίνουν στον Δήμο Λαρισαίων ύψους 54.600 ευρώ. Ο Δήμος Αγιάς θα λάβει 12.000 ευρώ, ο Δήμος Ελασσόνας 28.300 ευρώ, ο Δήμος Κιλελέρ 18.300 ευρώ, ο Δήμος Τεμπών 11.200 ευρώ, ο Δήμος Τυρνάβου 13.700 ευρώ και ο Δήμος Φαρσάλων 14.700 ευρώ.  

Τι καλύπτουν τα χρήματα

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών, με τη χρηματοδότηση της παρούσας απόφασης, οι δικαιούχοι δήμοι δύνανται να καλύπτουν τις αναγκαίες δαπάνες για την κτηνιατρική φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, περιλαμβανομένων των στειρώσεων, των εμβολιασμών, των κάθε είδους θεραπειών, της ηλεκτρονικής σήμανσης και της καταγραφής στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ), της εύρεσης αναδόχου και της υιοθεσίας, της μεταφοράς σε καταφύγια, αναδόχους ή κτηνιατρεία, της περισυλλογής, της ταφής και της αποτέφρωσης νεκρών ζώων, της κάλυψης του κόστους συμβάσεων με κτηνιάτρους, καθώς και με το πάσης φύσης λοιπό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την εφαρμογή του παρόντος καθώς και κάθε άλλη δαπάνη αναγκαία για τη συμμόρφωση των Δήμων με τις υποχρεώσεις του ν. 4830/2021.

Τα ανωτέρω ποσά αποδίδονται στους δικαιούχους με χρηματική εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Τα ανώτερο ποσό χρηματοδότησης λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων και ανέρχεται στις 110 χιλιάδες ευρώ και το ελάχιστο 5.000€ που θα λάβουν άλλοι δήμοι της χώρας. Ο Δήμος Πειραιά θα λάβει 51 χιλιάδες ευρώ.

με πληροφορίες από in.gr