Στις 13 και 14 Μαΐου στο Αργυροπούλι της Λάρισας, έχει προγραμματιστεί η 4η Γιορτή Γεωργο-κτηνοτροφίας, η οποία μέσα από πολιτιστικές παρεμβάσεις, έχει ως στόχο να διαμορφώσει μέσα προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα προϊόντα του τόπου, συμβάλλοντας στην αναγνωσιμότητά τους και προωθώντας το brand name τους.

Περαιτέρω, η γιορτή έχει ως στόχο τη σύνδεση των προϊόντων με τη διατροφή, αλλά και τη σύνδεση του τουρισμού με το φαγητό, το ποτό, την τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα.

Η εν λόγω εκδήλωση, περιλαμβάνει ημερίδα με γεωργοκτηνοτροφικά θέματα, δρώμενα κτηνοτροφικής ζωής, έκθεση τοπικών προϊόντων και παραδοσιακό γλέντι με εδέσματα της τοπικής κουζίνας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα λάβουν χώρα δράσεις λόγου και πολιτιστικής δημιουργίας, καλλιεργητικές παρεμβάσεις και αποτίμηση μιας παραγωγικής χρονιάς, διατροφική παρέμβαση και ποιοτικό τρόφιμο, ταξίδι στην ελληνική γαστρονομία, σύνδεση των προϊόντων όπως είναι το κρέας, τα τυριά και το γιαούρτι με την κτηνοτροφική παραγωγή, γεύσεις της ιδιαιτερότητας του τόπου και δράσεις που στοχεύουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής.

tornosnews.gr