Σε μήνυμα του συνδυασμού "Λαρισαίων Κοινόν" για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, αναφέρονται τα εξής: 

"Η 25η Μαρτίου κάθε έτους είναι για τον Ορθόδοξο Ελληνισμό διπλή, μεγαλοπρεπής και σημαντικότατη εορτή. Σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης, που με τόσο σαφή τρόπο μας το παρουσιάζει ο ευαγγελιστής Λουκάς στο Ευαγγέλιο του (κεφ. Α’ στίχ. 26-38).

Σήμερα ανήγγειλε ο αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παρθένο Μαρία ότι θα γεννήσει τον Σωτήρα. Η πληροφορία της ενανθρωπήσεως του Λόγου του Θεού είναι η μεγαλύτερη είδηση μέσα στην ιστορία.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 μας θυμίζει τις αρετές και τις δυνατότητες του Ελληνισμού όταν δίνει με ομοψυχία μάχες, ακόμη και άνισες.

Τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη παραμένουν συγκλονιστικά: «Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα (...) ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση». Διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη για να αποφύγουμε τα ίδια λάθη.

Και γνωρίζουμε ότι πίσω από τις μεγάλες εθνικές αποτυχίες υπήρχε η διχόνοια, πίσω από τις μεγάλες εθνικές επιτυχίες υπήρχε η ενότητα. Στις τραγικές συνθήκες που βιώνει η Ουκρανία, το κυρίαρχο μήνυμα είναι ότι σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές το κάθε έθνος-κράτος είναι μόνο του και εξαρτάται από αυτό αν θα αγωνισθεί ενωμένο για επιβίωση ή θα εξαφανισθεί.

Γιατί, όπως είχε πει ο προφήτης του Νέου Ελληνισμού Περικλής Γιαννόπουλος:​ «Ελληνική Φυλή τι φωνάζεις; Μπήκαν λύκοι στο μαντρί; Αν τολμάς έμπα και διώξτους».