Στους 251.188 ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στο νομό Λάρισας για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στη Λάρισα είναι μειωμένοι κατά 2.943 σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

Πριν τέσσερα χρόνια σε 540 εκλογικά τμήματα ήταν εγγεγραμμένοι 254.131 ψηφοφόροι και είχαν ψηφίσει 159.408 (ποσοστό συμμετοχής 62,73%).

Οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή των εκλογών βρίσκονται στην τελική ευθεία με το υλικό να έχει φθάσει στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αναμένεται να παραδοθεί στους δήμους μέχρι την Παρασκευή και στη συνέχεια στα σχολεία. 

Τα εκλογικά τμήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας είναι 527, ενώ θα λειτουργήσουν και τέσσερα εκλογικά τμήματα για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών.

Σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα που έγιναν μαθήματα στα σχολεία τα οποία θα λειτουργήσουν για ακόμη μια φορά ως χώροι διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

Τα μαθήματα στα σχολεία θα αρχίσουν ξανά στην Τρίτη, καθώς τη Δευτέρα θα πρέπει να καθαριστούν χώροι και να τοποθετηθούν ξανά στις θέσεις τους θρανία και καρέκλες.

Το νέο στοιχείο φέτος στην εκλογική διαδικασία είναι πως οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα προμηθευτούν τάμπλετ από τα οποία θα αποστείλουν στο υπουργείο Εσωτερικών τα αποτελέσματα.

Πρώτα θα αποστείλουν τα αποτελέσματα των συνδυασμών, μόλις βέβαια θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα συνεχίσουν με τη σταυροδοσία των υποψηφίων.