Μέσα από σκηνές γάμου εμβληματικών ταινιών όπως Νύφες (2004), Μία αιωνιότητα και μία μέρα (1998), Ευδοκία (1971),Βασίλισσα Βικτωρία: Τα χρόνια της νιότης (2009), Η Μελωδία της Ευτυχίας (1965), Οι Ομπρέλες του Χερβούργου (1964), Funny Face (1957), Moulin Rouge (2001), η ενδυματολόγος κινηματογράφου κ. Σόνια Καϊτατζή θα αναλύσει πως ο κινηματογράφος μπορεί να αποτελέσει ερέθισμα συζήτησης για την επίδραση του σε κορυφαίες στιγμές της ζωής.

Θα αναφερθεί επίσης στο ενδυματολογικό κομμάτι ως ένα ουσιαστικό στοιχείο της κινηματογραφικής παραγωγής που παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των χαρακτήρων.

Τη σκυτάλη θα παραλάβει μέσω zoom η fashion Jounalist και θεατρολόγος ΄Ιλια Σδράλλη η οποία , θα προσεγγίσει εμβληματικές κινηματογραφικά σκηνές γάμου διευρύνοντας την επιρροή τους στην σύγχρονη μόδα και την μοντέρνα ποπ διάλεκτο.

Σε διαθεματικό επίπεδο θα αναδειχθεί πως οι σκηνές αυτές συχνά αποτέλεσαν μέρος της σύγχρονης ποπ κουλτούρας επηρεάζοντας ακόμα και την υψηλή ραπτική αλλά και το prêt-a-porter με την εκάστοτε αισθητική τους. Σχεδιαστές όπως ο John Galliano, o Valentino αλλά και ο Alexander Mc Queen, έχουν μεταμορφώσει την κινηματογραφική έμπνευση σε ιδέες για έναν σύγχρονο γάμο με κινηματογραφικά στοιχεία.

Ο φωτογράφος Τηλέμαχος Γιογλαρής με τον τίτλο «Λέμε ιστορίες αγάπης μέσα από την κάμερα» θα μιλήσει σχετικά με τη καλλιτεχνική κινηματογράφηση/φωτογράφιση του γάμου και τη φιλοσοφία με την οποία ο ίδιος βλέπει αυτό το ιδιαίτερο είδος τέχνης.

Τέλος ο σκηνοθέτης ΄Ακυς Μητσούλης θα αναφερθεί στο θέμα: «Γάμος και πόλεμος : Underground και Υπολοχαγός Νατάσσα , από την ποίηση του Εμίρ Κουστουρίτσα στο γραφικό φολκλόρ του Νίκου Φώσκολου.»

΄Όλα τα παραπάνω σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που διοργανώνει το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας στα πλαίσια της συνεχούς παρουσίας του στα κινηματογραφικά πράγματα της ΄πόλης το Σάββατο 29 Απριλίου στις 19:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Το φεστιβάλ συνεργάζεται με το ελληνικό κέντρο κινηματογράφου, το ΕΚΟΜΕ, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας,το ΠΟΚΕΛ και πάντα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.