Διεθνώς, η Ψυχική Υγεία των ηλικιωμένων αναγνωρίζεται, πλέον, ως σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι συχνά μεταξύ των ηλικιωμένων.

Η κατάθλιψη, η άνοια, η κατάχρηση αλκοόλ και ουσιών και οι χρόνιες σωματικές ασθένειες, όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο, ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι συχνές και αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης ψυχικών προβλημάτων μεταξύ των ηλικιωμένων.

Για το λόγο αυτό η 11η ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης Λάρισας, σε συνεργασία με την 1η ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας , θα πραγματοποιήσουν δράση ενημέρωσης με θέμα «Τρίτη ηλικία και Ψυχική Υγεία» στο χώρο της 11ης ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης Λάρισας, στις 2 - 3/4/2024 και 14/5/24 και ώρα 9:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ., με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και των οικογενειών τους, καθώς και τηκατάλληλη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, ώστε οι ηλικιωμένοι να μην παραγκωνίζονται.

Να αναφερθεί ότι οι ΤΟΜΥ, Tοπικές Ομάδες Υγείας Λάρισας , εντάσσονται στο «Πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.