Όπως μάθαμε χθες στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό για την υπογραφή της σύμβασης που αφορά την άφιξη του νέου στεφανιογράφου, πρόκειται για ένα νέο και υπερσύγχρονο μηχάνημα.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας που συμμετείχε στην συνέντευξη. Μάθαμε επίσης δια στόματος του κ. Φίλιππου Τρυποσκιάδη ο  οποίος είναι διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ, πως ο παλιός στεφανιογράφος ο οποίος… μας άφησε χρόνους, έζησε για 15 έτη και μέσα σε αυτό το διάστημα έκανε  17.000 πράξεις ήτοι 13.000 στεφανιογραφίες και 4.000 αγγειοπλαστικές!

Σε ερώτηση λοιπόν που τέθηκε προς τον εκπρόσωπο της εταιρείας, σχετικά με το εάν ο καινούργιος στεφανιογράφος θα έχει διάρκεια ζωής αντίστοιχη με τον προηγούμενο,  ο κύριος εκπρόσωπος απάντησε λιγουλάκι αόριστα… Είπε λοιπόν «Ο χρόνος ζωής προσδιορίζεται και από την χρήση του.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει όπως και στις υπόλοιπες χώρες ανά τον κόσμο μια λογική διαδικασία ανανέωσης του εξοπλισμού… Δεν μπορώ να πω ποιο είναι το σωστό για κάθε χώρα και ανάλογα με την χρήση, αλλά το μηχάνημα θα είναι εδώ για πολλά χρόνια.  Και αυτό μπορώ να σας το διαβεβαιώσω».

 Δεν ξέρουμε ποιο συμπέρασμα βγαίνει από αυτή την απάντηση, αλλά  για εμάς το ερώτημα παραμένει και το επαναλαμβάνουμε γιατί μάλλον δεν έγινε κατανοητό.

Ο προηγούμενος στεφανιογράφος είπαμε πως έζησε για 15 χρόνια, έκανε  17.000 πράξεις – 13.000 στεφανιογραφίες και 4.000 αγγειοπλαστικές. Ο καινούριος υπερσύχρονος στεφανιογράφος θα αντέξει, με αντίστοιχη χρήση,  για τα επόμενα 15 χρόνια όπως ο παλιός;

 Καθαρά και ξάστερα…

Η.Σ.