Κυκλοφόρησε το συλλεκτικό ημερολόγιο του Περιβαλλοντικού Μορφωτικού Συλλόγου Σκήτης- Αγιοκάμπου, με τίτλο «Τόποι του μύθου και της ιστορίας».

Σε δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

«Ακόμα ένα ταξίδι στην περιοχή του Δήμου Αγιάς, αρχίζει με το ημερολόγιο του Περιβαλλοντικού Μορφωτικού Συλλόγου Σκήτης- Αγιοκάμπου, με τίτλο «Τόποι του μύθου και της ιστορίας». ‘Ένα ομολογουμένως αλλιώτικο ταξίδι, με αντικείμενο τα κάστρα του Δήμου Αγιάς.

Με αυτά τα λόγια προλογίζει ο Σύλλογος Σκήτης το φετινό ημερολόγιο του και είναι μια καλαίσθητη έκδοση, που κλείνει μέσα στις σελίδες του, εικόνες και ιστορίες από το παρελθόν από τη γη που πατάμε, από τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, από την πολιτιστική μας κληρονομιά και είναι χρήσιμο να την γνωρίζουμε και να προσπαθούμε να διαδώσουμε. Αυτό, άλλωστε ήταν και το σκεπτικό του συλλόγου, που επέλεξε το συγκριμένο θέμα, για το ημερολόγιο του 2015, πιστεύοντας ότι θα συμβάλουμε στην ανάδειξη αυτών των μνημείων και στην ανάπτυξη της περιοχής! Το ημερολόγιο «Τόποι του μύθου και της ιστορίας» προλογίζει ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας. Στη δεύτερη σελίδα του ημερολογίου, με κείμενότης, η κ. Σταυρούλα Σδρόλια, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, μας ενημερώνει για τη σπουδαιότητα της περιοχής Δήμου Αγιάς και τα κάστρα της, στην αρχαιότητα.

Στις παρακάτω σελίδες του ημερολογίου, υπάρχουν κείμενα για τα κάστρα και φωτογραφίες του αρχιτέκτονα Βασίλη Τσολάκη,καθώς και πολλών άλλων φίλων του συλλόγου. Μήνυμα του προέδρου του δημοτικού διαμερίσματος Σκήτης Βαγγέλη Περπερή και του συλλόγου. Η παρουσίαση του σημαντικού και συλλεκτικού ημερολογίου, έγινε στη Σκήτη, στον ξενώνα «Ηώς», τις ημέρες των Χριστουγέννων. Τα κάστρα εξασκούν μυστηριώδη γοητεία στην ψυχή του ανθρώπου. Όταν μέσα από τον κάμπο ορθώνεται ξάφνου στο βάθος του ορίζοντα, ένα απότομο βουνό και στη κορυφή το ξεχωρίζεις μια κορώνα από μισογκρεμισμένα μουράγια και πύργους και πολεμίστρες, η ψυχή σου τινάζεται και αντρειεύει... Το κάστρο μας θυμίζει το οχυρό αυτό σημείο, που δεν θα θέλαμε να παραδώσουμε, το στερνό καταφύγιο της συνείδησης, της αξιοπρέπειας και της αντρείας... Νίκος Καζαντζάκης».