Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο CS.Tour «Πολιτισμική συνείδηση και κοινωνικές δεξιότητες ως βασικά εφόδια στον τουρισμό», στις 23-24 Οκτωβρίου, στο Σανταντέρ της Ισπανίας.

Ο γενικός στόχος του τριετούς προγράμματος, το οποίο συντονίζει ο εκπαιδευτικός οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ», είναι η ανάπτυξη και δοκιμή ενός εκπαιδευτικού προγράμματος ώστε οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας να αναπτύξουν τις κατάλληλες διαπροσωπικές και πολιτιστικές ικανότητες και να αποκτήσουν την τεχνογνωσία για τη διαχείριση της πολιτισμικής πολυμορφίας με βάση τις δικές τους ανάγκες.

Πιο αναλυτικά, οι ειδικοί στόχοι του προγράμματος CS.Tour είναι: 

1. Διακρατική έρευνα και εντοπισμός των αναγκών και εμποδίων αναφορικά με τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τις στάσεις στον τουριστικό τομέα.

2. Ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού προσαρμοσμένου στις ανάγκες των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

3. Ανάπτυξη Μεθοδολογικού οδηγού και εργαλειοθήκης εκπαιδευτών.

4. Πιλοτική εφαρμογή του ανεπτυγμένου εκπαιδευτικού υλικού σε εργαζόμενους του τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου και πιστοποίησή των γνώσεών τους.

5. Ηλεκτρονική Πλατφόρμα κατάρτισης.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης, 9 οργανισμοί εκπροσωπώντας πέντε χώρες (Σουηδία, Ισπανία, Αγγλία, Κύπρος, και Ελλάδα) συζήτησαν επί θεμάτων σχετικά με τις κοινωνικές δεξιότητες και τη πολιτιστικής γνώση και τη χρησιμότητά τους στον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο.

Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν σχετικές πρακτικές και συστήματα που υιοθετούνται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανταλλάχθηκαν ιδέες και προτάσεις προκειμένου να σχεδιαστούν με ακρίβεια  τα επόμενα στάδια του έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΣ ΑΕ, Παλαιολόγου 19, Λάρισα, τηλ. 2410554026, κ. Αναστασοπούλου (email: anastasopoulou@dimitra.gr).