Mε αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)» σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Future Library, με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο τη γνωριμία του ευρέος κοινού, και κυρίως της νέας γενιάς, με τη φιλοσοφία, τους σκοπούς και τις δράσεις του ΚΠΙΣΝ. Έχοντας ολοκληρώσει μία διαδρομή ενός έτους και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στις εκδηλώσεις του, το πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» επεκτείνεται εκτός Αττικής, μεταφέροντας το μήνυμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε επιπλέον 23 πόλεις ανά την Ελλάδα, μια εκ των οποίων και η Λάρισα.

Οι καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν: τη νέα παραγωγή της «Όπερας της βαλίτσας» της ΕΛΣ, τη θρυλική Κάρμεν του Μπιζέ, εκπαιδευτικές δράσεις γνωριμίας με την όπερα και ανάδειξης λυρικών ταλέντων από την ΕΛΣ και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά «Συλλέγω εμπειρίες».

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος, συντονίζοντας το σύνολο των δράσεων και την προώθηση αυτού του τόσο σημαντικού προγράμματος στην πόλη μας.