Mε αφορμή την αντιπαράθεση για το θέμα του παζαριού ο  επικεφαλής της Νέας Λάρισας, κ. Ντίνος Διαμάντος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πόσο τραγικό είναι τελικά, η αναποτελεσματικότητα, η αδράνεια, ο φόβος(;) μίας Δημοτικής Αρχής σε ένα ζήτημα όπως αυτό της τήρησης του κανονισμού λειτουργίας του παζαριού, να μετατρέπεται σε ανοχή και ένοχη σιωπή που στο τέλος είναι και, «δημόσια παραδεκτή συνενοχή»;

Αλλά, ακόμα πιο απαράδεκτο, πολιτικά και ηθικά, είναι η βροντόφωνη δημόσια παραδοχή εκ μέρους του Δημάρχου ότι «δεν επέβαλα και ούτε θα επέβαλα ποτέ πρόστιμα για την επιπλέον καταχρηστική χρήση του δημοτικού χώρου στο παζάρι»! Την μη τήρηση δηλαδή της νομιμότητας που φροντίζει όμως, για τους ντόπιους επαγγελματίες να την εφαρμόζει («a la cart νομιμότητα»).

Και πριν «αλέκτωρ λαλήσει …μία», μία μέρα, την επόμενη μετά το Δημοτικό Συμβούλιο, επανήλθε ο δημοτικός μηχανισμός στη θέση του, βγαίνοντας στην τοπική αγορά και μοιράζοντας «ραβασάκια ντόπιας νομιμότητας» στους εμπόρους και επαγγελματίες του κέντρου.

Η πρόταση μας ήταν συγκεκριμένη και προληπτική:

Το παζάρι κλείνει τυπικά στις 12,00 το βράδυ της τελευταίας προβλεπόμενης μέρας λειτουργίας του με την ανοχή όλων στην εθιμική λειτουργία στις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Την άλλη μέρα, μη λειτουργίας του παζαριού από τις πρώτες πρωινές ώρες:

1. Κλείνουν οι «πύλες» και δεν υπάρχει πρόσβαση στο κοινό

2. Δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση

Αν υπάρχει κάποιος ειδικός και έκτακτος λόγος που θέτει στο τραπέζι ζήτημα όποιας παράτασης, εμείς θα εξετάσουμε τη βασιμότητα του αιτήματος και, με τη σύμφωνη γνώμη (και όχι απλά γνώμη) του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας θα αποφασίσουμε.

Όλη η υπόλοιπη «σπέκουλα» περί … «ματ, σύρραξης και άλλων φαιδρών» δεν κατανοούμε και δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε διότι, εμείς τουλάχιστον, αναφερόμαστε στους ανθρώπους του παζαριού που είναι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου και νοικοκυραίοι και αγωνίζονται σε όλη την Ελλάδα για την επιβίωσή τους».