Αύξηση της τάξης του 20% στις καλλιεργούµενες εκτάσεις δείχνουν τα πρώτα στοιχεία αναφορικά µε την πρόθεση των παραγωγών βιοµηχανικής ντοµάτας για τη σεζόν του 2015. Η βελτίωση της εικόνας στη διεθνή αγορά του ντοµατοπολτού σε συνδυασµό µε την ένταξη της καλλιέργειας στο νέο καθεστώς των συνδεδεµένων ενισχύσεων φαίνεται να έχει ήδη αποτελέσει δέλεαρ για αρκετούς παραγωγούς.

Το ίδιο κίνητρο, ωστόσο, φαίνεται να έχουν και ντοµατοβιοµήχανοι, που τα τελευταία χρόνια βγήκαν εκτός παιχνιδιού, αφού άφησαν µεγάλη µερίδα των καλλιεργητών εκτεθειµένους, οι οποίοι «φλερτάρουν» µε την επιστροφή τους στον τοµέα της µεταποίησης.  

Σύµφωνα µε τα µέχρι ώρας στοιχεία του Αγροτικού Συνεταιρισµού Θεσσαλών Τοµατοπαραγωγών από την πρόθεση των παραγωγών, οι καλλιεργούµενες εκτάσεις µε βιοµηχανική ντοµάτα στη χώρα µας, από 45.000 στρέµµατα το 2014 αναµένεται να φτάσουν περί τα 55.000 στρέµµατα. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής του ΘΕΣΤΟ Αστέριος Σαπουνάς στην Agrenda, αυτές είναι οι πρώτες εκτιµήσεις, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν το νωρίτερο σε κανένα µήνα οπότε και οι παραγωγοί θα αρχίσουν να παραγγέλνουν σπόρους και φυτά.