Τον μεσαιωνικό ύμνο «Στάμπατ Μάτερ» του Τζοβάννι Μπαττίστα Περγκολέζι παρουσιάζει το σύνολο των εγχόρδων της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Λαρισαίων το Σάββατο 4 Απριλίου και ώρα 8.30μμ στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. 

Ο Stabat Mater (Dolorosa) (Στέκει η Μήτηρ (λυπημένη), είναι  ύμνος μνημονευτικός του ψυχικού πόνου της Παναγίας κατά την Εβδομάδα των Παθών, όταν θρηνεί τον Ιησού κάτω από τον Σταυρό.   Ενώ πολλοί συνθέτες έχουν γράψει Στάμπατ Μάτερ,   μυθικές διαστάσεις έχει αποκτήσει αυτό, του Ιταλού συνθέτη Τζοβάνι Περγκολέζι, όπως και το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ. Ο θρύλος τον θέλει να γράφει τις τελευταίες νότες του έργου στο νεκροκρέβατό του, λίγες στιγμές προτού τον καταβάλλει η φυματίωση σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Σολίστ είναι οι καθηγήτριες των τάξεων μονωδίας Βάσκα Ποζίδου και Μαρία Ρουκά και εμφανίζονται σε συνεργασία των τάξεων μονωδίας του Δ.Ω.Λ., οι μαθητές   Ουρανία Αλεξίου,  Άννα Κανέλη, Ζωή Καραγιώργου, Κατερίνα Κυριακίδου, Βάνα Μάνη, Μαρία Νταρακλίτσα, Ευαγγελία Παπαδόπουλου.

Την αυλαία της συναυλίας ανοίγει το Adagio του Tomaso Albinoni με σολίστ στο βιολί των Δημήτρη Καραμανώλη.

Διευθύνει ο Χρήστος Κτιστάκης