Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΙΚΑ και ΟΑΕΔ διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας τις επόμενες ημέρες, αντιδρώντας στο τρίτο μνημόνιο.

Έτσι, το αμέσως επόμενο διάστημα διοργανώνει:

-Περιοδείες και ομιλίες σε τόπους δουλειάς και συνοικίες για το πρόγραμμα δράσης και το πλαίσιο διεκδικήσεων του Εργατικού Κέντρου, που θα καταλήγουν σε συλλαλητήριο και απεργία σε ημερομηνίες που σύντομα θα ανακοινωθούν.

-Την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ (Ασκληπιού), ενάντια στις αντιασφαλιστικές αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

-Την Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 12 μ. παρέμβαση στον ΟΑΕΔ, για τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων.

Την Τρίτη 6 Οκτώβρη ξεκινούν για τέταρτη συνεχή χρονιά,τα δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων (Λυκείου - Γυμνασίου) που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει συγκέντρωση και διανομή τροφίμων - φαρμάκων σε εργαζόμενους που έχουν πρόβλημα επιβίωσης. 

Μεταξύ άλλων, το ΕΚΝΛ αγωνίζεται:

Για να μην υπάρξει καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών στα επίπεδα του 2009.

Για επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Για κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων. Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, Προληπτικής & Επείγουσας ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των Ασφαλιστικών Ταμείων να περάσουν στην ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%.

Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.