Στο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλίας  βρέθηκε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου ο Πρέσβης της Τσεχίας  στην Ελλάδα κ. Jan Bondy. Ο Τσέχος διπλωμάτης στo πλαίσιo της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Λάρισα, ως εκπρόσωπος της προεδρεύουσας χώρας της Ομάδας ΒΙΣΕΓΚΡΑΝΤ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία) επισκέφθηκε το Ίδρυμα και συναντήθηκε με τους Αναπληρωτές Προέδρους του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ.κ. Χρυσάφη Χαρτώνα και Ευστάθιο Βελισσαρίου και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του ΤΕΙ κ. Κ. Χατζηθεοφίλου.

Ενημερώθηκε για την οργανωτική δομή, το εκπαιδευτικό έργο και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στην έως τώρα συνεργασία του ΤΕΙ Θεσσαλίας με τα Πανεπιστήμια της Τσεχίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS, επισκεπτών καθηγητών αλλά και άλλων επιστημονικών συνεργασιών και εξετάστηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας. Ο κ. Bondy  είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Τσέχους και Πολωνούς φοιτητές του προγράμματος ΕRASMUS που σπουδάζουν στο ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής της Σ.Δ.Ο. κ. Γ. Μπλάνας,  ο Διευθυντής της Σ.Τ.Ε.Φ. κ. Σ. Κωτσόπουλος, , ο Διευθυντής της  Σ.Τ.Ε.Γ κ. Α. Μουλάς, ο Πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων κ. Β. Γερογιάννης καθώς και ο Αν. Καθηγητής κ. Ι. Γράβαλος.