Μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του 13ου Γυμνασίου Λάρισας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Σχολικής Τεχνολογίας, για την υλοποίηση σχετικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας. 

Συγκεκριμένα, οι μαθητές συμμετέχοντας σε μία από τις τέσσερις ομάδες, εκπροσώπησαν στο πεδίο τις αντίστοιχες τεχνολογικές ενότητες και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συγκέντρωσαν το απαραίτητο υλικό (πληροφορίες, εικόνες  κλπ), προκειμένου το επόμενο διάστημα, να το επεξεργαστούν και να το παρουσιάσουν συστηματικά σε ανάλογη εκδήλωση στην τάξη τους.

Στο χώρο στάθμευσης πολλών και διαφορετικών τύπων ελικοπτέρων (επιθετικών, μεταφοράς προσωπικού-ασθενών, υποστήριξης), πραγματικά κατ' εξοχήν χώρο εκπαίδευσης, που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα από τους υπευθύνους για την υποδοχή παιδιών σχολικής ηλικίας, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε μια πρωτόγνωρη βιωματική εκπαιδευτική διαδικασία, με μοναδικούς δασκάλους και παιδαγωγούς τους ίδιους τους χειριστές των ελικοπτέρων,  σε καιρούς μάλιστα, που τα υγιή πρότυπα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε!

Στο περιθώριο τής επίσκεψης, ομάδα μαθητών της Β΄ τάξης, παρουσίασε εργασία τεχνολογίας με θέμα το ελικόπτερο, οργανώνοντας υπαίθρια, το προβλεπόμενο από το εκπαιδευτικό αντικείμενο σεμινάριο.

Αναγνωρίζοντας εκτός των άλλων και τη ξεχωριστή φιλοξενία, σε περίοδο εορταστικών εκδηλώσεων, μαθητές και συνοδοί καθηγητές ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τους επιτελείς της 1ης ΤΑΞΑΣ και τους χειριστές, -γυναίκες και άντρες- των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.