Απάντηση στην ερώτησή του αν θα επισπευσθούν οι διαδικασίες που θα επιτρέψουν την απόδοση των κενών διαμερισμάτων στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης στους νόμιμους δικαιούχους και αν θα υπάρξει μέριμνα από τον ΟΑΕΔ, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο η αίθουσα για τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο όσο και τα καταστήματα που έχουν προβλεφθεί, έλαβε ο  βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από την αν. υπουργό Εργασίας κ. Ουρανία Αντωνοπούλου.

Σύμφωνα με την απάντηση «στον οικισμό Λάρισα VIII κατασκευάστηκαν 246 κατοικίες, 4 καταστήματα και 1 αίθουσα συγκέντρωσης. Η διανομή των 246 κατοικιών έγινε μέσω της κλήρωσης που διενεργήθηκε στις 17-03-2009, η δε παραχώρηση χρήσης των διαμερισμάτων στους δικαιούχους που πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις, έγινε τον Ιανουάριο του 2011 με την έκδοση 204 προσυμφώνων χρήσης.

Μέχρι σήμερα παραμένουν σε εκκρεμότητα παραχώρησης 42 διαμερίσματα των οποίων οι δικαιούχοι αποκλείστηκαν γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις και έχουν ήδη υποβάλλει προσφυγές στα Διοικητικά Πρωτοδικεία. Εξ αυτών, οι 12 απορρίφθηκαν από τα Διοικητικά Πρωτοδικεία πλην όμως οι αποφάσεις έχουν εφεσιβληθεί από τους έχοντες έννομο συμφέρον. Για τους υπόλοιπους 30 εκκρεμεί η έκδοση απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Συνεπώς, μέχρι την τελεσιδικία των παραπάνω περιπτώσεων, εφόσον οι δικαιούχοι των κατοικιών αυτών έχουν ακολουθήσει την οδό της δικαιοσύνης, η αρμόδια Υπηρεσία του ΟΕΑΔ δεν έχει δικαιοδοσία στη διαχείριση αυτών».

Εδικά για τα καταστήματα, η απάντηση αναφέρει: «Ο ΟΑΕΔ, με τα υπ' αριθμ. 89092/23.10.2014 και 68097/08.09.2015 έγγραφα του, ζήτησε από τους Δήμους να εκφράσουν τη βούληση τους με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αν επιθυμούν την ανανέωση της παραχώρησης της χρήσης των καταστημάτων και της αίθουσας συγκέντρωσης των οικισμών τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) των οποίων η χρονική διάρκεια έχει λήξει. Σε περίπτωση δε μισθώσεων τα μισθώματα θα αποδοθούν στον ΟΑΕΔ.

Ο Δήμος Λαρισαίων απέστειλε τα με αριθμό 2208/14-01-2015, 21695/30-03-2015 έγγραφα του, με τα οποία ζήτησε την ανανέωση των συμφωνητικών παραχώρησης των καταστημάτων και των αιθουσών συγκέντρωσης με τον όρο να μην αποδίδονται τα μισθώματα των καταστημάτων στον ΟΑΕΔ καθόσον αυτά χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση των χώρων και των δικτύων υποδομής.

Επιπλέον, ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ», με το από 16.04.2015 έγγραφο του, υπέβαλε αίτημα παραχώρησης της αίθουσας συγκέντρωσης του οικισμού ‘‘ΛΑΡΙΣΑ VIII’’ στο σύλλογο για τις πολιτιστικές του δράσεις και για να στεγάσει διάφορες δραστηριότητες.

Πρόθεση του ΟΑΕΔ είναι η άμεση και βέλτιστη κοινωνικά αξιοποίηση των κατοικιών, των καταστημάτων και των αιθουσών συγκέντρωσης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».