Aπό τις 10.00 π.μ έως 13.00 μ.μ., τα στελέχη του Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, βρέθηκαν στην είσοδο του κτιρίου του ΙΚΑ Λάρισας και προχώρησαν σε ενημέρωση πολιτών της Λάρισας για τις δωρεάν υπηρεσίες του Δικτύου, σε συνεργασία με το ΙΚΑ Λάρισας και με πολύτιμη βοήθεια που παρείχαν οι εργαζόμενοι του για τη φιλοξενία της δράσης του Δικτύου.

Συγκεκριμένα, πάνω από 400 πολίτες ενημερώθηκαν, σε πρώτο χρόνο, για τις δωρεάν υπηρεσίες του Δικτύου, που αφορούν σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα, καθώς και θέματα εργασιακών σχέσεων (συμβάσεις, μισθοί, επιδόματα, απολύσεις κα) και απασχόλησης. Οι προσερχόμενοι πολίτες έλαβαν σχετικό ενημερωτικό έντυπο ενώ, δεκάδες εξ αυτών υπέβαλαν εγγράφως σχετικά ερωτήματα, κυρίως συνταξιοδοτικού ενδιαφέροντος, τα οποία και θα απαντηθούν  άμεσα από την κεντρική ομάδα νομικών του ΔΥΠΣΕΑ. 

Σε κάθε περίπτωση, η δωρεάν διαδικασία υποβολής και απάντησης των σχετικών υποβαλλόμενων ερωτημάτων των πολιτών είναι συνεχής,  και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες του νομού Λάρισας μπορούν να εξυπηρετούνται από  τους συμβούλους  του Δικτύου στο νομό Λάρισας, στα γραφεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας, Τζαβέλα 4, Λάρισα  (τηλ. 2410537489-90), είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση: larisainediktio@inegsee.gr, είτε μέσω φαξ: 2410537447.

 Εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης των πολιτών, η ενημερωτική δράση του Δικτύου θα επαναληφθεί στο ΙΚΑ Λάρισας πολύ σύντομα,  κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση του.