Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία του Εργατικού Κέντρου, από το ΠΑΜΕ, και το Εργατικό Κέντρο ενάντια στη νέα συμφωνία -μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Οι διοργανωτές δήλωσαν μεταξύ άλλων

«Τα μέτρα αυτά θα προστεθούν πάνω σ” αυτά των δύο προηγούμενων μνημονίων και θα ενισχύσουν παραπέρα τη φτωχοποίηση της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς και των παιδιών μας. Να μη μείνει η επίθεση αναπάντητη! Εδώ και τώρα να αποκρούσουμε την επίθεση σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργατική – λαϊκή γειτονιά. Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τους συμμάχους της να ισχυροποιήσουν την κοινή δράση, τον αγώνα τους, να αντιπαρατεθούμε στη νέα βάρβαρη αντιλαϊκή συμφωνία και στα εξοντωτικά μέτρα.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Η μόνη σίγουρη και αποτελεσματική διέξοδος είναι η ανάπτυξη των αγώνων με μέτωπο σε κυβέρνηση, ΕΕ, μονοπώλια που πλουτίζουν ακόμα περισσότερο στις πλάτες μας. Είναι η ώρα η φωνή μας να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά. Είναι η ώρα να οργανώσουμε πιο αποφασιστικά την αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική, στα νέα μέτρα. Είναι η ώρα να χαράξουμε πιο καθαρά τη δική μας πορεία, ενάντια σε όλες τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής.

Είναι η ώρα να εκφραστεί μαζικά από το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα η αλληλεγγύη στους συναδέλφους που δοκιμάζονται, να κάνουμε πράξη το «Κανένας μόνος του στην κρίση», να δώσουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται. Έχουμε τη δύναμη να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία! Εχουμε τη δύναμη να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους.»