Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Ράφαελ Ακόστα για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής της βρίσκεται η ΑΕΛ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ το πρωί της Παρασκευής ανακοινώνοντας την μεταγραφή του Ματθαίου Μαρουκάκη, που είχε "κλείσει" από χθες, γνωστοποιεί επίσης τις προχωρημένες επαφές με τον Ακόστα, παρόλο που δεν τον κατονομάζει.

Ο παίκτης είναι 26 ετών και κατάγεται από τη Βενεζουέλα, έχοντας μάλιστα βρεθεί και στην αποστολή της χώρας του για το Κόπα Αμέρικα που διεξήχθη στα γήπεδα της Χιλής. Διαθέτει επίσης και ιταλικό διαβατήριο, έτσι την φετινή σεζόν μπορεί να λογίζεται ως ξένος, αλλά την επομένη αν η ομάδα ανέβει στη Super League, θα είναι κοινοτικός.

Ο μεσοεπιθετικός έχει παραστάσεις βέβαια και από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά και από τα γήπεδα της Ελλάδας. Σε μικρή ηλικία βρέθηκε στο ρόστερ της Κάλιαρι, όπου τον είχε δώσει δανεικό για έξι μήνες τη σεζόν 2009/2010 στον Διαγόρα Ρόδου, όπου σε 9 συμμετοχές είχε σκοράρει μία φορά. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην ομάδα της Μούρθια, για να βρεθεί από το 2011 και πάλι στη Βενεζουέλα και την Μινέιρος, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε και στο Κόπα Σουνταμερικάνα, αλλά και στο Κόπα Λιμπερταδόρες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση του σέντερ φορ Ματθαίου Μαρουκάκη. Ο νέος μας ποδοσφαιριστής είναι 24 ετών, έχει ύψος 1,91 και υπέγραψε συμβόλαιο 3 ετών.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει περισσότερες από 150 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Football League φορώντας τις φανέλες της Καλλιθέας και της Παναχαϊκής.

Αποκτήθηκε ως ελεύθερος αφού το συμβόλαιό του με την Παναχαϊκή είχε λήξει. Την προηγούμενη χρονιά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Παναχαϊκής με 12 τέρματα στο Πρωτάθλημα και 6 τέρματα στο Κύπελλο.

Τέλος ανακοινώνεται ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με νοτιοαμερικανό ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν στην Ελλάδα και είναι επιλογή του κ. Ντόστανιτς. Ο ποδοσφαιριστής είναι 26 ετών και αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή θα είναι η νέα φανέλα της ΑΕΛ