Πολυμελής αποστολή ιταλών σπουδαστών αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Messina βρίσκεται στα Φάρσαλα, προκειμένου να προχωρήσει σε επιφανειακή έρευνα του αρχαιολογικού χώρου της Σκοτούσας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 23μελή αποστολή η οποία συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα της Αρχαίας Σκοτούσας που εκπονείται για δεύτερη χρονιά και αποτελεί προϊόν της συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Πανεπιστημίου Messina της Ιταλίας, υπό την αιγίδα του δήμου Φαρσάλων.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η έφορος Αρχαιοτήτων Λάρισας, κ. Σταυρούλα Σδρόλια, η Σκοτούσα είναι μία από τις πλέον σημαντικές πόλεις της κλασσικής αρχαιότητας -τοποθετείται πριν τον 4ο αιώνα- και το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σε επιφανειακή έρευνα που γίνεται στον αρχαιολογικό χώρο αλλά και δοκιμαστικές τομές στα εκτεταμένα τείχη της πόλης, τα οποία εξετάζονται προκειμένου να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο αρχαιολογικός χώρος δεν είναι επισκέψιμος, ωστόσο, όπως αναφέρει η κ. Σδρόλια, παρουσιάζει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον και θα μπορούσε να γίνει επισκέψιμος στο μέλλον, με επιπλέον ανασκαφές.

Η ιταλική αποστολή φιλοξενείται στα πρώην δημοτικά σχολεία Σκοτούσας και Αγίου Κωνσταντίνου που ανακαινίστηκαν για τον σκοπό αυτό.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ